Jakšić najavio investicijski boom: Kreće gradnja vrtića, škola, tržnice, knjižnice

Objavljeno, 03. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ministar Ivan Malenica i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnica je u petak svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom nagrada zaslužnim pojedicima i ustanovama proslavila 667. rođendan.

Dan grada je, doduše, u subotu, 4. studenoga, ali ovaj put je sjednica pomaknuta na radni dan zbog brojnih uzvanika koji su stigli u podravsku metropolu, kiši unatoč. Proslava se nastavlja u subotu brojnim prigodnim događajima, a navečer je koncert Vanne i bivših Novih fosila.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u svojem je govoru podsjetio na brojne investicije i projekte koje je gradska vlast realizirala u proteklih godinu dana. No, Jakšić je dao važna obećanja i za godinu koja je pred nama.

Prva u aglomeraciji

“Do idućega Dana grada pokrenut ćemo gradnju dva nova dječja vrtića na Bajeru i u Herešinu. Pokrenut ćemo dogradnju škola predvođenu najvećom, Osnovnom školom Braća Radić. Krenut ćemo i s gradnjom nove tržnice i knjižnice te dizanjem kapaciteta Sveučilišta Sjever“, obećao je.

I ne samo to: Jakšić je otkrio kako će Koprivnica prva od svih gradova u županiji dovršiti megaprojekt aglomeracije, odnosno golemih ulaganja u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

“Osim toga, drugi smo grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada s jasnom tendencijom da budemo prvi“, naglasio je čelni čovjek Koprivnice rekavši kako je čak 60 posto radnih mjesta u županiji upravo u tom gradu.

Jakšić i njegovi suradnici pak posebno su ponosni na obnovu središnjih gradskih trgova, Zrinskog i Jelačićeva.

Da je Pariz lepši…

“Nedavno je jedan medij objavio fotografije našeg trga iz zraka uz naslov kako je to vjerojatno najljepši središnji trg u Hrvatskoj. A ja ću na to reći – da je Pariz samo malo lepši, bil bi lepi kaj Koprivnica“, završio je svoje obraćanje u prepunoj dvorani Domoljuba.

Medalje Grada dobili su Zdravko Dizdar, Ivica Jurenec, Krunoslav Jajetić, Ivan Petak, Vesnica Mlinarić, Adela Sočev, Đurđa Jurenec, Antun Talan, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić, Želimir Restović i Marijan Buzina.

Plakete Grada Koprivnice primili su pak Sveučilište Sjever, FUNK i DVD Jagnjedovec.

Svečanu sjednicu nije mogao voditi predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal iz zdravstvenih razloga jer se još oporavlja od operacije. No, zato se javio videoporukom čestitavši svima gradski rođendan.

Uzvanicima u Domoljubu obratili su se, među ostalim, i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica kao izaslanik premijera te Orsat Miljenić kao izlasanik predsjednika države.


Tagovi: 667 DAN GRADA KOPRIVNICA MISEL JAKSIC

NEDAVNO OBJAVLJENO