BOŽIĆNI DOMJENAK GRADONAČELNIKA

Jakšić najavio investicije teške 600 milijuna kn, Pucar veće plaće u Podravki

Objavljeno, 20. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Božićni domjenak gradonačelnika Koprivnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Božićni domjenak gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića u prepunoj Galeriji Kovačić, novom hramu kulture u gradu, prštao je optimizmom kao nikad dosad.

Brojke i projekti daju za to dovoljno razloga. Jakšić je u prigodnom obraćanju nabrojio neke ostvarene i neke koje su pred nama.

“Iduće godine čeka nas početak gradnje osnovne škole na Podolicama, sportske dvorane OŠ Đure Estera, obnove središnjeg gradskog trga, megaprojekt aglomeracije,dovršetak reciklažnog dvorišta, izgradnja novog vrtića”, naglasio je gradonačelnik.

Riječ je o projektima ukupno teškim čak 600 milijuna kuna. Svega toga ne bi bilo, veli Jakšić, da nije snažnoga koprivničkog gospodarstva predvođenog Podravkom i Belupom.

Osim toga, u poduzetničkim zonama Dravska i Radnička kreću investicije na 108.000 četvornih metara koji će značiti nova radna mjesta, a novosagrađeni poduzetnički inkubator kreativnih industrija već je pretijesan.

Na tragu velikog optimizma bio je i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar koji je gradonačelniku obećao da će plaće u kompaniji iduće godine sigurno rasti, a ovogodišnji poslovni rezultati bit će bolji od povijesno dobrih lanjskih.

“Koprivnica nema položajnu rentu da može naplatiti nešto poput mora i obale. Ali, zato ima velike gospodarske sustave koji su snažni i izvozno orijentirani. Podravka i Belupo u tom sustavu daju najveći doprinos.

Posebno mi je drago da smo uspjeli okrenuti trend i standarde zaposlenika. Podravka više ne otpušta, već zapošljava, danas nas je u grupi 350 više nego prije tri godine.

Ove godine pak svakom radniku je isplaćeno više od 10.000 kuna pored redovne plaće koju dobivaju. Standard naših zaposlenika podizat ćemo i iduće godine”, prisnažio je Pucar.

Na gradonačelnikovu domjenku pojavila su se mnoga poznata lica, a kao poseban gost stigao je i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Posebno emotivan bio je Jakšićev oproštaj od poznate koprivničke novinarke Radio Drave Sandre Levak Miklošić koja prekida karijeru i posvećuje se privatnom biznisu.


Tagovi: BOZIC DOMJENAK GRADONACELNIK JAKSIC PUCAR

NEDAVNO OBJAVLJENO