ŠEF ODBORA ZA PRAVOSUĐE

Jakšić: Mnogi suci, poput Turudića, imaju neke čudne prijatelje

Objavljeno, 22. rujna 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP), gradonačelnik Koprivnice, osvrnuo se na uhićenja u aferi Janaf i najavljenu reformu pravosuđa.

Jakšić je gostujući na N1 televiziji najavio kako će curenje informacija iz tih istraga sigurno biti tema na saborskim odborima. Osvrnuo se i na komentar predsjednika Zorana Milanovića o uhićenjima.

“Mislim da u Hrvatskoj još nismo izgradili kulturu toga da prihvaćamo ono što institucije rade i da možemo prihvatiti stvari bez dodatnog političkog folklora. To je radio i premijer Andrej Plenković kod uhićenja Josipe Rimac.

No, očekivati da nitko ništa ne propitkuje, niti komentira u situaciji kad u Hrvatskoj jedino što buja, uz red čekanja za bolnice, je red čekanja u pravosuđu…

Kad imamo jako puno sudaca za koje se može reći da su odnjegovali jako puno čudnih prijateljstava, a jedan od njih je i Turudić, tada ne možeš očekivati da će ti netko stalno govoriti kako si sjajan”, upozorio je Jakšić.

Dodao je kako brojni veliki pravosudni procesi traju dugo, a na kraju ih velik broje ode u zastaru.

“Puno se digne prašine, padnu neka uhićenja, a kad treba nekoga osuditi onda to traje do nepravomoćne presude pa do nekakve pravomoćne koja je oslobađajuća ili jednostavno to sve ode u zastaru.

Mislim da je puno važnije raspraviti kako funkcionira hrvatsko pravosuđe, jer kad bi utvrdili da DORH ili policija rade na temelju nekakvih čudnih stvari ili ne rade svoj posao, onda vjerojatno ne bi dolazilo ni do kakvih uhićenja, a do uhićenja ipak dolazi”, zaključuje Jakšić za N1.


Tagovi: MIšEL JAKšIć N1 PRAVOSUđE

NEDAVNO OBJAVLJENO