NIJE NIŠTA PLAĆAO

Jakova su fiksne kamere za brzinu snimile čak pet puta u mjesec dana

Objavljeno, 10. rujna 2020. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Postavljanje kamere za nadzor brzine u Glogovcu kod Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

U manje od mjesec dana fiksne nadzorne kamere čak pet su puta snimile Jakova (34) u ozbiljnom prekoračenju brzine u audiju njemačke registracije.

Prvi se put to dogodilo 4. studenoga lani oko 16 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, poznatoj lokaciji s kućištem za kameru.

Potom je Jakov ulovljen u neprimjerenoj brzini i 9. studenoga oko 22 sata u Glogovcu kod Koprivnice. Dalje je išlo kao na pokretnoj traci: snimljen je 22. studenoga u 22.30 sati, potom tri dana kasnije na istome mjestu oko 18 sati, a na koncu i 1. prosinca oko 19.20 sati, opet u Glogovcu na Podravskoj magistrali.

Svih pet puta policija je od Jakova službeno zatražila da ih obavijesti o tome tko je tih dana upravljao njegovim vozilom. No, on se svaki put oglušio na to.

Zbog toga je protiv njega podnijeto pet prekršajnih tužbi, ali poziv na sud Jakov nikad nije preuzeo. Kao adresa stanovanja navedena mu je Rasinja kod Koprivnice.

Na koncu je osuđen u svih pet postupaka te mora platiti ukupno 15.000 kuna kazne i troškove postupka. Za svaki prekršaj po 3000 kuna.

Sreća njegova jer je ove godine na snazi nova odredba Zakona koja za prekršaj nedostavljanja podataka o osobi koja je upravljala vozilom predviđa kaznu od 5000 do 15.000 kuna.

Da je prekršaje počinio ove godine, mogao je za tih pet slučajeva dobiti kaznu od čak 75.000 kuna.

Novost u zakonskim izmjenama je i da vlasnik vozila mora navesti samo jednu osobu (a ne više njih kao dosad) koja je točno u to vrijeme upravljala vozilom.


Tagovi: BRZINA FIKSNE KAMERE POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO