ISTUKAO IH ŠTAPOM

Jadna majka: Sin je štapom izudarao po glavi susjeda, a potom i mene

Objavljeno, 07. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Josip (33), otac četvero djece, drvenim je štapom izudarao po glavi susjeda Ivana (50) koji je sav krvav i s hematomima na čelu pomoć morao potražiti u bolnici.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Zaboku kaznio ga je sa 600 kuna, a ako kaznu plati odmah, dužan je podmiriti samo dvije trećine kazne, odnosno 400 kuna. Josip se nije pojavio na ročištu na kojem mu je izrečena presuda.

Prema izjavama svjedoka, Josip je lani u listopadu u dvorištu svoje majke Kate u okolici Zaboka napravio pravi rusvaj. Prvo je verbalno napao Ivana koji je, da stvar bude ‘ljepša’, traktorom dovezao drva njegovoj majci.

Vikao je da mu je Josip dužan nekakve dnevnice, a kad je ovaj to začuđeno opovrgnuo, krenuo je na njega.

Prema policijskoj prijavi, izudarao ga je po glavi drvenim štapom duljine 70-ak centimetara nanijevši mu ozljede zbog kojih je na koncu završio u bolnici.

Nemilim scenama svjedočila je i majka Kata (69) koja sina Josipa nije nimalo štedjela.

“Napao je tim štapom nesretnog Ivana ni kriva i dužna nakon što mi je istovario drva u dvorište. Kad sam mu prigovorila da pusti čovjeka na miru, napao je i mene. Udario me štapom u potiljak glave”, ispričala je jadna majka Kata.

Gospođa Kata dodala je i kako su meci fijukali po njezinu dvorištu, a pretpostavlja kako ih je Josip gađao iz zračnice. Policija je nakon prijave napravila pretres Josipove kuće, ali pušku nije pronašla.

Josip je kažnjen blago jer je dotad bio neosuđivan, a kao olakotna okolnost uzete su mu i loše materijalne prilike te činjenica da je otac četvero male djece.


Tagovi: MAJKA NAPAD šTAPOM SUSJED

NEDAVNO OBJAVLJENO