MALO SE ZAKOMPLICIRALO

Iznenađenje: radnici Kraša odbili Braću Pivac, izgleda da ništa od preuzimanja

Objavljeno, 30. rujna 2019. Financijer
# Foto: KRAŠ
AUTOR
Redakcijski tekst

Radničko poduzeće Kraš Esop koje drži 18,5 posto dionica ne želi s Mesnom industrijom Braća Pivac krenuti u preuzimanje cijele tvrtke.

Skupština poduzeća koje kontrolira radničke dionice odbilo je danas prijedlog odluke da zajednički djeluju s Braćom Pivac i zajednički objave ponudu za preuzimanje. To je, u svakom slučaju, neočekivana odluka.

Pivac posjeduje 31 posto dionica Kraša, a u ponudi za preuzimanje želio je zajednički djelovati s poduzećem Kraš Esop. Iz tvrtke Braća Pivac naveli su i kako su oni spremni sami krenuti u preuzimanje.

Nakon što su Braća Pivac objavila svoje namjere, u priču se upleo i srpski biznismen Nebojša Šaranović koji je počeo kupovati dionice pa je cijena s 400 kuna odletjela iznad tisuću kuna.

Šaranović danas putem svoje tvrtke Kappa star limited, koja je vlasnik tvornice keksa Jaffa, drži 18,5 posto dionica. Odnosno, isto koliko i Kraš Esop.

S obzirom na odbijenicu radnika i činjenicu da se pojavio novi krupni dioničar, čini se kako su planovi Braće Pivac osujećeni.


Tagovi: KRAš PIVAC

NEDAVNO OBJAVLJENO