MARIO ŠVEGOVIĆ NAVODNO NAJAVIO ODLAZAK

Iznenađenje na listi: HSS stavio ženu, izvisio županijski šef stranke

Objavljeno, 15. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: HSS / Kristina Škoda Vajdić
AUTOR
Redakcijski tekst

Čelnik županijskog HSS-a Mario Švegović nije se našao na listi za Sabor Restart koalicije u II. izbornoj jedinici.

Šesto mjesto zauzeo je križevački gradonačelnik Mario Rajn, a iznenađenje je da je drugi HSS-ov kandidat na 12. poziciji zapravo kandidatkinja – Kristina Škoda Vajdić.

Pogreškom je ne predstavljanju liste na Glavnom odboru SDP-a napisano kako će HSS na tu poziciju istaknuti muškog člana.

Lista SDP sabor II. izborna jedinica
Lista Restart koalicije za Sabor u II. izbornoj jedinici / Foto: SDP

Inače, Kristina Škoda Vajdić dugogodišnja je blagajnica županijskog HSS-a te članica Odbora za branitelje Gradskog vijeća Koprivnice.

Izvori iz HSS-a navode kako je Švegović iznimno nezadovoljan takvim razvojem događaja te je navodno najavio i mogućnost napuštanja stranke. On je načelnik Općine Koprivnički Ivanec u kojoj vlast obnaša u koaliciji s HDZ-om.

Šef županijskog HSS-a Mario Švegović i predsjednik stranke Krešo Beljak
Mario Švegović sa šefom stranke Krešom Beljakom / Foto; HSS

Ranije je iz HSS-a, i to baš uoči sastavljanja izborih lista, stranku napustio načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić te je za sobom povukao sve vijećnike i članove. I Hudić, koji je zaposlen u Podravki, vlast obnaša u koaliciji s HDZ-om.

Bandićev žetončić

Švegović i Hudić, koji je početkom godine dao ostavku i na dužnost potpredsjednika županijskog HSS-a, nikad nisu bili izbor čelnika HSS-a Kreše Beljaka.

Predsjednik županijske organizacije trebao je postati sveučilišni profesor iz Koprivnice dr. sc. Hrvoje Petrić, ali on se povukao nakon što je bio izabran na osnivačkoj skupštini koja se morala ponoviti zbog statutarnih propusta.

Nakon toga Beljak je odlučio da će Švegović biti jedini kandidat za šefa stranke u Podravini, a Švegović je potom za svoga zamjenika izabrao Hudića. Time je Beljak želio spriječiti raskol u stranci.

Izbori u županijskom HSS-u održani su nakon što je stranku napustio dotadašnji šef i saborski zastupnik Mladen Mađer koji je postao Bandićev ‘žetončić’.

Mladen Mađer, Bandićev saborski zastupnik
Mladen Mađer, Bandićev žetončić / Foto: HRT screenshot


Tagovi: HSS KRISTINA šKODA MARIO šVEGOVIć

NEDAVNO OBJAVLJENO