PROGLAŠENI VINSKI POBJEDNICI

Rajnski rizling Vinarije Kostanjevec novo je Gradonačelnikovo vino

Objavljeno, 12. svibnja 2019. Zabavno
# Foto: Grad Koprivnica (poznati vinar Goran Kostanjevec s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem)
AUTOR
Redakcijski tekst

Rajnski rizling, lanjska berba, poznate podravske Vinarije Kostanjevec osvojio je titulu Gradonačelnikova vina na ocjenjivačkoj izložbi u subotu u koprivničkome Starigradu. Idućih godinu dana upravo će se to vino kititi gradonačelničkom titulom i biti dio prigodnih darova koje za goste u različitim prigodama pripremaju gradske vlasti.

Gradonačelnikovo vino proglašeno je na 11. izložbi vina podravskog kraja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović. Šampion izložbe je Dalibor Jagić čiji je zeleni silvanac lanjske berbe ocijenjen s 87 bodova, jednako kao i rajnski rizling Marija Habijanca, pa je komisija morala pristupiti tzv. pripetavanju, prilikom čega su dali prednost zelenom silvancu.

U ocjenjivanju vina sudjelovalo je 11 certificiranih degustatora. Ukupno je ocijenjeno 157 uzoraka vina , od čega 142 bijelih, tri ružičasta, 11 crnih i jedno vino od meda. Ukupno je bilo zastupljeno 15 bijelih te šest crnih sorata grožđa. Organizacijski odbor posebno je nagradio Zlatka Sonenšajna za najbolje ocijenjeno predikatno vino i ujedno najbolje ocijenjeno vino izložbe – traminac, berba prosušenih bobica 2013. godine.


Tagovi: GRADONACELNIKOVO VINO IZLOZBA VINA KOSTANJEVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO