Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa policiji otišao prijaviti gubitak!

Objavljeno, 18. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: Glas Podravine / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila 47-godišnjaka zbog sumnje da je oko 2 ujutro provalio u kuću i otuđio radni alat vrijedan 11.000 kuna.

No, zanimljiv je način na koji su krim-policajci došli do nepoznatog počinitelja teške krađe koja se dogodila još 30. rujna između 2.15 i 2.25 sati u Ulici Prilesje u Zagrebu.

‘Majstor’ je, naime, tijekom noćne provale i krađe alata u kući izgubio mobitel kojeg je policija pronašla tijekom očevida!

Kad je shvatio što se dogodilo, brzo se dosjetio jadu. Istog dana, 30. rujna, došao je u policiju i prijavio kako ga je nepoznata osoba dan ranije oko 23 sata u Ulici Prilesje udarila automobilom dok se kretao pješice, a zatim i tjelesno napala i zadala mu više udaraca te otuđila mobitel i novac.

“Sumnja se da je došao do kuće u Zagrebu, UIici Prilesje, da bi potom uporabom tjelesne snage nasilno otvorio prozor i ušao kuću,  te otuđio radni alat u vlasništvu trgovačkog društva i 46-godišnjaka. Materijalna šteta pričinjena ovim kazenim djelom iznosi oko 11.066 kuna.

Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 47-godišnjaka kojem je prilikom počinjenja kaznenog djela ispao mobitel, pa je istog dana policijskim službenicima dolaskom u postaju lažno prijavio da je žrtva kaznenog djela razbojništva, unatoč upozorenju na posljedice lažnog prijavljivanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog  predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu”, otkrili su u utorak zagrebački policajci.


Tagovi: IZGUBIO MOBITEL KRAđA PROVALA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO