DJELO LJUDSKIH RUKU

Izgleda da je golemi požar u Čakovcu podmetnut. Tragaju za počiniteljem

Objavljeno, 02. srpnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Veliki požar u Čakovcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je objavila detalje zastrašujućeg požara koji je progutao više objekata, postrojenja i inventara u utorak oko 19.15 sati u Čakovcu. Požar je zbio na drvenim barakama Čakovečkih mlinova u Ulici Ivana Novaka.

Požar je djelo ljudskih ruku i sumnja se da je podmenut! Policija u petak navodi kako je nakon očevida ustanovljeno kako je “uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini, a nakon čega se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju”.

“Od intenziteta plamena nagorjeli su i susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću (eksplozija plinskog ormarića i drugo), proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (rastopljene rolete i popucala prozorska stakla, oštećeno dostavno vozilo i drugo), nagorjela cerada natkrivene terase ugostiteljskog obrta, objekt tvrtke (nagorjeli informativni panoi i drugo) te ugostiteljski objekt (popucala prozorska stakla, izgorjeli sanduci).

U požaru nema ozlijeđenih građana, dok je u gašenju požara troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Čakovca s pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku poradi počinjenja teškog kaznenof djela protiv opće sigurnosti”, navode u policiji.

Šteta još nije prijavljena, ali nema sumnje kako se mjeri u milijunima kuna.


Tagovi: čAKOVEC čAKOVEčKI MLINOVI PODMETNUT POžAR

NEDAVNO OBJAVLJENO