OPET NIŠTA OD DOGOVORA

Na potpuno nevažne izbore građani će morati već treći put u samo šest mjeseci

Objavljeno, 09. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ponavljali su se izbori, održano je čak šest pokušaja da se vijeće konstituira, ali dogovor opet nije postignut. Stanovnici mjesnog odbora Podolice u Koprivnici opet će – treći put u šest mjeseci – na izbore. I to za, ruku na srce, potpuno nevažna vijeća mjesnih odbora koja ne odlučuju baš o ničemu.

Nakon ponovljenih izbora, sinoć je održan i treći neuspjeli pokušaj da se akteri dogovore o tome tko će biti na čelu MO-a iduće četiri godine. Desna HDZ-ova koalicija dobila je 38 posto glasova, odnosno četiri mandata. Nezavisni Nikole Barbarića bili su drugi sa 37 posto i tri mandata, a SDP-ova lista treća s 25 posto i dva mandata.

Kako se neslužbeno doznaje, nezavisna lista tražila je mjesto čelnog čovjeka mjesnog odbora, ali na to nisu pristali ni HDZ ni SDP. Nezavisni, s druge strane, navodno ne žele pristati na tripartitni dogovor s HDZ-om i SDP-om prema kojem bi se svi rotirali na čelnom mjestu sukladno izbornom rezultatu. Potonji je prijedlog trebao spriječiti nepotrebno ponavljanje izbora.

Na prvim izborima potkraj studenog prošle godine lista predvođena HDZ-om dobila je 37,5 posto, SDP-ova koalicija 32 posto, a nezavisni Nikole Barbarića 30,5 posto. Svi su osvojili po tri vijećnika, a dogovor o predsjedniku MO-a nije postignut. I nakon novih izbora dogodila se ista priča, pa će u Podolicama treći put u kratko vrijeme opet na birališta.


Tagovi: IZBORI MJESNI ODBOR NEZAVISNI

NEDAVNO OBJAVLJENO