POČINJE PRIHVAT U 14 GRADOVA

Izbjeglice i azilanti početkom jeseni stižu i u državne stanove u Koprivnicu

Objavljeno, 18. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Izbjeglice iz arapskih zemalja i azilanti iz prihvatilišta u Hrvatskoj stižu i na sjever Hrvatske. Država, naime, provodi postupak opremanja 64 stana u 14 gradova u koji će oni uskoro biti smješteni, piše Večernji list.

Najviše je stanova koji se opremaju u Sisku, Karlovcu, Požegi i Zagrebu. Slijede Duga Resa, Bjelovar, Daruvar, Slavonski Brod, Osijek, Lipik, Koprivnica, Kotoriba, Lepoglava i Sesvete. Riječ je o stanovima u državnom vlasništvu u koje će se izbjeglice useliti početkom jeseni.

U te će stanove doći osobe koje traže azil i izbjeglice iz prihvatnih centara u Turskoj u sklopu EU kvote prihvata na koju se obvezala i Hrvatska. Prema neslužbenim informacijama, primit ćemo oko 500 izbjeglica iz Turske.

Do kraja ljeta svi stanovi moraju biti opremljeni namještajem i kućanskim uređajima, a posao opremanja većine stanova dobila je tvrtka bivšeg Tuđmanova savjetnika Ivića Pašalića. Njemu će država za to platiti oko 2,5 milijuna kuna.

Stanovi su veličina garsonijera za samce (30-ak kvadrata) do četverosobnih (100-tinjak kvadrata) za veće obitelji s djecom.


Tagovi: IZBJEGLICE KOPRIVNICA STANOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO