NIJE DUGO BIO NA SLOBODI

Izašao iz zatvora čovjek koji je hladno ubio susjedu i drugu teško ranio

Objavljeno, 27. veljače 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Marinko Smolčić (51) pravomoćno je osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog teških ozljeda koje je nanio poznaniku Andriji tijekom druženja.

Smolčić je, inače, poznat po tome što je u siječnju 2003. u Brestovju kod Samobora iz pištolja ubio susjedu Agatu Deščak (85) i teško ranio Mariju (55), za što je već godinu kasnije bio osuđen na 25 godina zatvora. Nije poznato kad je izašao iz zatvora.

U krvavom pohodu koji je šokirao cijelu Hrvatsku Smolčić je sirotu Agatu ubio kako bi se domogao novca koji je dobila nakon prodaje zemljišta. Prvo joj je čistio snijeg ispred kućnog praga, a onda joj je pucao u glavu.

Nakon što u kući nije pronašao novac, na cesti je naletio na Mariju koju je pitao cigaretu. Kad mu je susjeda rekla da nema jer ne puši, hladno joj je ispalio hitac u glavu. Jedva je preživjela.

NOGOM U GLAVU

Sa Andrijom se pak sukobio preklani u okolici Varaždina jer je njegovim ručnikom htio obrisati pod u wc-u. Andrija mu je prišao i ošamario ga, a Marinko ga je snažno odgurnuo te je pao na pod.

Andrija je u tom sukobu zadobio dvostruki prijelom čeljusti. Dok su Marinko i svjedok Emir tvrdili kako se ozlijedio jer je u padu glavom udario u stol za stolni tenis, Andrija je svjedočio kako ga je Marinko, dok je ležao, snažno udario nogom u glavu.

Njegove riječi potvrdio je i medicinski vještak dr. Robert Grudić koji je isključio mogućnost da je Andrija dvostruki prijelom donje čeljusti zadobio udarcem u stol prilikom pada. Naveo je kako su ozljede nastale snažnim udarcem tupotvrdim predmetom, šakom ili nogom.

Županijski sud potvrdio mu je bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog činjenice da je “dosad višestruko osuđivana osoba, i to upravo za kaznena djela protiv života i tijela – teške tjelesne ozljede, teškog ubojstva i napada na službenu osobu”.


Tagovi: MARINKO SMOLčIć OZLJEDE STARICA SUSJEDA UBOJSTVO ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO