POČINJU RADOVI NA PRUZI

Iz Turske u Podravinu od idućeg tjedna stiže oko 400 radnika

Objavljeno, 18. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Kolodvor u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Idući ponedjeljak počinju radovi na gradnji drugoga kolosijeka željezničke pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica vrijedni više od tri milijarde kuna.

Riječ je o infrastrukturnom zahvatu koji je skuplji od Pelješkog mosta koji će stajati oko 2,6 milijardi kuna. Oba projekta s 85 posto iznosa pokrivaju fondovi Europske unije.

Prugu od Križevaca do mađarske granice obnavljat će i graditi turska tvrtka Cengiz. Njihovi ljudi u ponedjeljak stižu na gradilište te pripremaju gradnju kontejnerskog naselja za oko 400 radnika koji će doći iz Turske, otkriva Večernji.

Za njihov smještaj Cengiz trenutačno razmatra tri lokacije – u Lepavini, Kloštru Vojakovačkom i poslovnoj zoni kod Križevaca. U sklopu tog kampa bit će uredi, smještaj za radnike, kuhinja. Dovest će i svoje kuhare zbog posebne vrste prehrane za turske radnike i osoblje, piše Večernji.

Najzahtjevniji objekt na trasi bit će čelični most na Dravi dug 338 metara, a i segmenti tog mosta bit će dopremljeni iz Turske. Rok za dovršetak radova je studeni 2023. godine.


Tagovi: DRUGI KOLOSIJEK PRUGA RADNICI TURSKA

NEDAVNO OBJAVLJENO