Iz ljekarne u kojoj je radila maznula 175.000 kn. Prijeti joj 8 godina zatvora

Objavljeno, 13. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Footgrafija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv ljekarnice (41) koju se tereti za pronevjeru oko 175.000 kuna iz ljekarne u kojoj je radila.

Dokaže li joj se krivnja – s obzirom na to da je riječ o većoj vrijednosti pronevjerenog novca – ljekarnica bi mogla dobiti do 8 godina zatvora.

“Optužnicom se okrivljenu 41-godišnjakinju tereti da je počinila navedeno kazneno djelo od ožujka 2018. do prosinca 2019. godine kao djelatnica jedne ljekarne u Krapini, tijekom obavljanja poslova svog radnog mjesta.

Žena je bila zadužena i ovlaštena primljena novčana sredstva polagati na žiro-račun ljekarne. Tereti ju se da, u nakani pribavljanja nepripadne materijalne koristi za sebe, u više navrata nije dnevne obračune prometa gotovinskih novčanih sredstava blagajne položila u banku na žiro račun ljekarne.

Umjesto uplate na račun, zadržala je novac za sebe. Tereti ju se da je na opisani način zadržala za sebe iznos od 174.600 kuna na štetu ljekarne u kojoj je bila zaposlena”, stoji u optužnici.


Tagovi: KRAPINA LJEKARNA LJEKARNICA NOVAC PRONEVJERA

NEDAVNO OBJAVLJENO