Iz dućana se hitno povlači Coca-cola zbog ozbiljnog rizika za potrošače

Objavljeno, 24. kolovoza 2022. Zdravlje
# Foto: MENERGA.HR / Fotografija je ilustrativna i nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

S tržišta se hitno povlači Coca-cola zbog mogućeg ozbiljnog rizika za zdravlje potrošača, izvijestio je u srijedu europski sustav za brzo uzbunjivanje u prometu hranom i pićem.

Kako doznajemo, riječ je o pogrešnoj deklaraciji u kojoj se navodi kako proizvod nema šećera, premda ga sadrži. Povlači se ‘Coca-cola original taste’ u pakiranju od jedne litre.

Rizik je ozbiljan, a pogrešku je ustanovila kompanija vlastitom analizom te u utorak o svemu obavijestila tržišta na kojima se proizvod distribuira. Zatraženo je da se hitno povuče iz dućana i od potrošača.

Zemlja prijave je Italija, gdje se i puni sporna Coca-cola, a distrubirana je i na tržišta Hrvatske i Slovenije, kažu u europskom sustavu za uzbunjivanje.

Coca-cola navodi kako proizvod u toj ambalaži oni nemaju u Hrvatskoj

“Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. svjesna je problema s označavanjem Coca-Cole 1 L u staklenom pakiranju na talijanskom tržištu.

Ističemo da nemamo taj proizvod u našoj ponudi; spomenuti proizvod ne proizvodimo, ne uvozimo i ne distribuiramo na hrvatsko tržište”, priopćili su u četvrtak.


Tagovi: BEZ šEćERA COCA-COLA DEKLARACIJA POVLAčI SE

NEDAVNO OBJAVLJENO