JE LI TO MOGUĆE

Ivica Todorić tvrdi: Direktor Fortenove ima plaću od 2 milijuna eura!

Objavljeno, 20. studenoga 2021. Financijer
# Foto: FACEBOOK / Ivica Todorić
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši gazda Agrokora Ivica Todorić ustvrdio je kako je on najveći borac protiv korupcije u Hrvatskoj, zbog čega je u strahu i premijer Andrej Plenković.

“Ljudi to možda ne prepoznaju, ali ja sam najveći borac u Hrvatskoj protiv korupcije! Dakle, ja direktno napadam centar, u srce korupcije, u glavu korupcije. Direktno u Plenkovića, Marića… Četiri, pet godina napadam”, naglasio je Todorić gostujući sinoć u RTL Direktu.

Otkako je on otišao iz kompanije, kaže, “oni nisu dali ni jednu kunu Agrokoru”.

“Jedino su mu pomogli s Ramljakom, a oni su tamo došli i pljačkali. Ono što hoću kazati je da Agrokor nije trebao novaca. Oni su vidjeli da ću im pobjeći, da me više neće moći uloviti, onda su me počeli rušiti da ne izađem na londonsku burzu”, kaže Todorić.

Ivica Todorić, bivši vlasnik tvrtke Agrokor
Ivica Todorić / Foto: Facebook / Ivica Todorić

Otkriva kako i dalje živi u Kulmerovim dvorima s još četiri vlasnika i četiri obitelji, a tvrdi kako on ima četvrtinu vrijednosti dvorca u Šestinama, što iznosi oko pet milijuna eura. I to je sve što ima i što je imao, navodi.

“Ja sam bio najveći poduzetnik među 200 milijuna ljudi. Ja sam od pepela stvarao tvornice. Sadašnji direktor Fortenove ima dva milijuna eura plaću! Da sam ja imao dva milijuna eura plaću, ja bih te Šestine preko noći izgradio”, upozorava Todorić koji vjerojatno misli na godišnju bruto plaću koju prima današnji čelni čovjek bivšeg Agrokora.

Kaže kako i danas živi skromno. Dobije od žene doručak, dobije ručak i dobije večeru i 24 sata radi. I dalje kupuje u Konzumu, nije mu bolno otići tamo.

“Mi smo došli do tog trenutka da Plenković tetura. Sav se izobličio jer je svjestan. On se boji tužiteljice europske i Olafa, ali se najviše boji Ivice Todorića”, zaključuje bivši vlasnik Agrokora u RTL Direktu.


Tagovi: AGROKOR ANDREJ PLENKOVIć FORTENOVA IVICA TODORIć RTL DIREKT

NEDAVNO OBJAVLJENO