IVICA ZVAN IVEK OPTUŽEN

Ivica kaučem susjedima zagradio put: Ja sam šerif, policija mi nemre nič

Objavljeno, 24. srpnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivica Z. (41) zvan Ivek iznio je iz kuće kauč i stavio ga na put koji vodi do susjedove kuće te im zapriječio prolaz.

“Del sam kauč tu. Nema više tu prolaza. Samo se nek netko usudi to maknut, ja ga bum raskomadal”, grmio je Ivek prema susjedu Kreši i njegovoj kćeri Maji.

Kad mu je Krešo rekao da se ne misli s njim svađati, već će odmah zbog prijetnji zvati policiju, Ivica je dodao: “Zovi koga oćeš. Ja sam šerif, meni ni policija nič nemre”.

Sve se događalo potkraj veljače ove godine oko 15.30 sati u mjestašcu u okolici Svetog Križa Začretja. Prema optužnici, Ivicu se tereti za prijetnje smrću susjedima te tužitelji traže osam mjeseci uvjetnog zatvora. Ivek je tijekom istrage negirao prijetnje tvrdeći kako im se uopće nije obraćao.

Maja je pak potvrdila da im je pijani susjed prijetio dok su stajali ispred dvorišnih vrata obiteljske kuće, i to bez ikakva povoda. Riječ je o služnom putu koji do njihove i još jedne kuće vodi preko susjedova dvorišta.

“Susjed Ivica živi u Varaždinu, a tu gdje mu živi majka dolazi veoma rijetko. Tog dana bio je pijan i bijesan, nikad nije bio takav. Po pitanju služnog puta nismo nikad imali nesuglasica, dapače, s njegovom majkom koja praktički živi sama u dobrim smo odnosima”, svjedočila je Maja.

Otac Krešo potvrdio je kćerkine riječi. Objasnio je kako se služni put koji prolazi susjedovim dvorištem i vodi do dvije kuće koristi još od 1965. godine i nikad nije bilo nikakvih problema s tim. Što se dogodilo spornog dana, ne može objasniti.


Tagovi: KAUč OPTUžNICA PUT SUSJED ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO