Ivan (18) uhićen zbog vrijeđanja oca i sestre. Rekli mu da ne ide dalje piti

Objavljeno, 13. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan (18) iz Podravine uhićen je nakon što je u pijanom stanju brutalno izvrijeđao oca i sestru u obiteljskoj kući.

Sve se dogodilo lani u rujnu oko 18 sati u Pitomači. Jedva punoljetan mladić bio je pod utjecajem alkohola od 1,29 promila.

“Revoltiran očevom sugestijom da ne ide dalje piti s prijateljima jer ujutro putuje na ekskurziju u Portugal, vrijeđao je oca riječima: “Puši mi ku*ac, ko te je*e!”. To je ponovio više puta, a kad ga je sestra upozorila da se smiri i da se ne ponaša prema ocu na takav način, rekao joj je: “Puši ku*ac!”.

To je kod oca i sestre izazvalo osjećaj straha i uznemirenost te ih dovela u ponižavajući položaj, dakle, psihičkim nasiljem koje je kod žrtava prouzročilo povredu dostojanstva ili uznemirenost, ispoljio je prema njima nasilje u obitelji”, navodi se u presudi.

Odbio svjedočiti

Ivan je osuđen na 10 dana zatvora od čega mu se oduzimaju dva dana provedena u policijskom pritvoru. Određuje mu se i zabrana približavanja žrtvama nasilja na udaljenost manju od pet metara na svim mjestima i područjima u trajanju od tri mjeseca.

Preostalih osam dana pretvoreno je u uvjetnu kaznu. Okrivljenik se nije odazvao pozivima suda te mu je ovih dana presuđeno u odsutnosti.

Otac na sudu nije htio svjedočiti protiv sina, a sud je prihvatio iskaz sestre “koja je u potpunosti potvrdila činjenične navode optuženja: da je vikao na oca i vrijeđao ga psovkama, a poslije da je i nju vrijeđao raznim pogrdnim riječima”.

Ivanu je određeno i da plati 26,54 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti u zakonom predviđenom roku.


Tagovi: PITOMAčA UHIćEN VRIJEđANJE OCA

NEDAVNO OBJAVLJENO