PODIGNUTA OPTUŽNICA

Istražitelji otkrili tko je organizirao premlaćivanje USKOK-ova tajnog svjedoka

Objavljeno, 02. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv muškarca (70) kojeg se tereti da je organizirao brutalno premlaćivanje bivšeg direktora Autoceste Rijeka – Zagreb i USKOK-ova tajnog svjedoka Zlatka Korpara (52) u kolovozu 2017. u Ledincu kod Varaždina.

Kako doznajemo, 70-godišnjaka se tereti da je svojim bmw-om zagrebačke registracije dovezao dvojicu maskiranih napadača do vikendice u kojoj je Korpar živio. Prije toga kupio im je dva mobitela za komunikaciju.

Napadači su potom Korpara sačekali u mraku ispred vikendicu te mu metalnim šipkama polomili ruke i noge nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Organizator napada potom je napadače odvezao u nepoznato, ali policija im je ipak uspjela ući u trag.

Prema neslužbenim informacijama bliskim istrazi, Korpar nije vidio napadače niti organizatora premlaćivanja, ali policiji je dao korisne informacije o mogućim počiniteljima. Rekao im je navodno kako je napad bio poruka da ne priča previše.

Zlatko Korpar bio je u istražnom zatvoru te je optužen u više kaznenih postupaka zbog nezakonitosti u cestogradnji. No, najpoznatiji je kao USKOK-ov tajni svjedok u aferi “curenja informacija”.

On se, naime, u dogovoru s USKOK-om koji ga je ozvučio pojavio na sastanku u Zagrebu s kontroverznim poduzetnikom Vladom Rajićem i još nekim osobama koji su mu nudili informacije iz policijskog sustava.

U slučaju curenja informacija na koncu je optuženo sedmero policajaca, navodni organizatori Vlado Rajić i Igor Mlinar, MOL-ov lobist Jozo Petrović i osječki poduzetnik Željko Biloš. Slučaj se počeo raspetljavati nakon uhićenja dvojice pripadnika policijskog PNUSKOK-a.


Tagovi: OPTUZNICA PREMLAćIVANJE SVJEDOK USKOK VLADO RAJIć ZLATKO KORPAR

NEDAVNO OBJAVLJENO