Istraga protiv ginekologinje: terete je za smrt bebe u rodilištu

Objavljeno, 06. siječnja 2024. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / arhiv / nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv liječnice (49) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

Riječ je o kaznenom djelu kojim je prouzročena smrt, a djelo je počinjeno iz nehaja, pa liječnici, proglase li je krivom, prijeti od jedne do osam godina zatvora.

Istraga je pokrenuta protiv ginekologinje čakovečke opće bolnice koju se trereti da je skrivila smrt bebe prilikom poroda.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja 29. svibnja 2022. godine, kao liječnica u medicinskoj ustanovi na području Međimurske županije zaprimila rodilju u rađaonicu.

Znala je da se radi o porodu nakon ranijeg carskog reza i da je od trenutka curenja plodove vode prošlo više od šesnaest sati.

Unatoč i CTG zapisu koji je ukazivao na nužnost poduzimanja carskog reza, inzistirala je na porodu bez carskog reza i prepustila nadzor rizičnog poroda dežurnim primaljama.

Posljedica je bila da je prekasno poduzela porod carskim rezom zbog čega je dijete, unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja, preminulo 7. kolovoza, a kod rodilje je nastupila teška ozljeda”, otkrili su iz čakovečkog tužiteljstva.


Tagovi: čAKOVEC GINEKOLOGINJA RODILIšTE SMRT BEBE

NEDAVNO OBJAVLJENO