EKSPLOZIJA GORIVA

Istraga protiv autolimara (22) koji je svoga mlađeg brata (19) poslao u smrt

Objavljeno, 16. rujna 2019. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / Fotka je ilustrativna i nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv vlasnika (22) autolimarske radionice u kojoj je u eksploziji automobila smrtno stradao njegov mlađi brat (19). Tereti ga se da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 20. veljače ove godine u Svetom Petru kod Ludbrega, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu.

Postavio je vozilo iznad servisne jame i uputio brata (19), koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno.

Prilikom skidanja spremnika, preostala količina benzina istjecala je i padala na vruću žarulju koja nije bila zaštićena poklopcem, zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami.

Mladić (19) pritom je zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, usljed kojih je preminuo 8. ožujka ove godine”, navodi se u rješenju o provođenju istrage koje je donijelo varaždinsko tužiteljstvo.


Tagovi: AUTOLIMAR EKSPLOZIJA GORIVO SMRT BRATA

NEDAVNO OBJAVLJENO