POBJEGAO U NJEMAČKU

Ispovijest djevojke: Zoran me 9 godina opsjedao, proživjela sam pakao

Objavljeno, 05. travnja 2021. Naše priče
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Punih je devet godina Zoran (56) opsjedao djevojku u koju je očito bio bolesno zaljubljen pokušavajući stupiti s njom u ljubavnu vezu.

Djevojka je proživjela pravi pakao i cijeli je slučaj na koncu završio policijskom istragom i optužnicom. No, Zoran je netragom nestao i za njim će biti raspisana tjeralica.

Sve je počelo još 2010. godine. Zoran i nesretna djevojka uspješni su poslovni ljudi. Nisu se poznavali, a prvi su se put vidjeli na poslovnoj konferenciji 2010. godine.

Tijekom istrage djevojka je svjedočila užasu kroz koji je prolazila nakon toga, sve ove godine.

JAKO ČUDNA PORUKA

“Zorana u biti ne poznajem, jednom sam ga vidjela na strukovnoj konferenciji 2010. godine. Iste godine na službeni e-mail počela sam dobivati niz poruka od njega, a prva je bila ‘Volim te’.

Čestitao je blagdane, tražio preporuke za posao te mi je nudio ljetovanje. Jednu poruku dobro sam zapamtila jer je bila jako čudna

Dobivala sam nakon toga više raznih poruka, kako na službeni tako i na privatni mail, te SMS poruke na privatni telefon. Tražio je da idemo na kavu, na more, raditi u Njemačku i slično. Nakon što sam promijenila posao, na moj novi e-mail ponovno je počeo slati poruke.

Čestitao je blagdane, tražio preporuke za posao te mi je nudio ljetovanje. Jednu poruku dobro sam zapamtila jer je bila jako čudna: ‘Ure koje poslije loše sladnje obave određene radnje, ne snađu se dok ih netko pravi dobro ne potuca. Jel to i tvoj problem?’

Zoran potom počinje dolaziti u prostorije tvrtke u kojoj sam radila u Zagrebu te se predstavljao kao moj dobar prijatelj. O tome sam obavijestila zaštitare na ulazu. Zvao je centralu firme, ali nisu ga kasnije htjeli prespojiti.

ZATRAŽILA INTERVENCIJU POLICIJE

Kad sam shvatila da on nikako ne želi prestati, angažirala sam odvjetnika koji mu je uputio dopis sa zahtjevom da prestane s radnjama uhođenja, a što je i učinjeno u dva navrata, te sam preko prijatelja koji ga poznaje isto tako zamolila da mu kaže da prestane. No, on se na sve oglušio.

Svaki dan bila sam u strahu hoće li me negdje sačekati, bilo mi je neugodno na poslu. U siječnju 2019. zatražila sam intervenciju policije jer mi je svega bilo dosta. Tog dana, kad sam dolazila na posao, zaštitari su mi rekli da me tražio, da mu je auto ispred i da čeka od ranog jutra.

Pokušala sam izbjeći kontakt i krenula sam kroz garažu i vidjela da se on skriva na prednjem vozačevom sjedištu

Pokušala sam izbjeći kontakt i krenula sam kroz garažu i vidjela da se on skriva na prednjem vozačevom sjedištu. Bila sam strašno uplašena pa sam nazvala policiju. Nakon toga jedan od policajaca je otišao do Zoranovog audija A6 i razgovarao s njim.

Desetak dana kasnije opet isto: slanje poruka, pozivi u kino i slično. U ožujku je napisao: ‘Šta ti kažu policajci, smiješ li do mene doći? Tu bi napravili ručak i ti bi mi pomogla malo urediti stan’.

BEZUVJETAN ZATVOR

Nastavio je slati razne e-mailove sve do listopada 2019. godine i nakon toga se više nije javio. Zoran mi je nanio poslovnu štetu, psihički me iscrpio, a sve to odrazilo se na moje zdravlje i posao”, ispričala je istražiteljima nesretna djevojka.

Protiv Zorana podignuta je optužnica zbog nametljivog ponašanja, tužitelji za njega traže šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. Sudac mu je odredio i istražni zatvor, ali problem je da je on i dalje nedostupan pravosuđu.

Policija je od njegova bratića doznala kako je Zoran pretprošle godine otišao u Njemačku, ali provjerom u sustavu MUP-a ustanovljeno je kako nije prijavio privremeni odlazak u inozemstvo. Rodbina pak ne zna njegovu adresu u Njemačkoj.

Zoran je dobro situiran, neoženjen i bez djece. Posjeduje veliki stan i dva apartmana na moru te luksuzni osobni automobil. Čeka ga međunarodna tjeralica i istražni zatvor u Hrvatskoj uz obvezno psihijatrijsko vještačenje.


Tagovi: BIJEG ISPOVIJEST DJEVOJKE NAMETLJIVO PONAšANJE NJEMAčKA OPTUžNICA UDVARANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO