SELI SE U GRADSKI PARK

Ipak će biti Koprivničke bajke i velikoga klizlišta u središtu grada

Objavljeno, 27. studenoga 2021. Zabavno
# Foto: DANCA.HR / ILUSTRACIJA / Koprivnička bajka
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička bajka, advent u srcu grada, ipak će se održati i ove godine. Dugo je gradska vlast vagala što učiniti zbog epidemije, a onda je prelomila – božićni advent bit će od 17. do 31. prosinca.

Ovaj je tjedan raspisan poziv za dodjelu drvenih kućica, a obrtnici i ugostitelji na njega se mogu javiti do 7. prosinca. Na radost mališana, stiže i veliko klizalište. Lani se od adventa odustalo iz epidemioloških razloga. Ove godine ide u park jer idući tjedan počinje obnova središnjih gradskih trgova.

“Ove godine se vraćamo u gradski park oko paviljona, a tamo će biti postavljeno i klizalište. Sajam će raditi poslijepodne od 17. do 31. prosinca”, okrila je koprivnička dogradonačlenica Ksenija Ostriž.

Manifestacija Koprivnička bajka održavat će se u središnjem gradskom parku radnim danom i blagdanom u vremenu od 16 do 20 sati. Oni koji dobiju kućice mogu nuditi svoje proizvode i izvan navedenog vremena, ovisno o vlastitim preferencijama, navode u Gradskoj upravi.

Koprivnica daje na korištenje 12 drvenih kućica u suradnji s Turističkom zajednicom grada, i to ukupno sedam drvenih kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti te pet kućica za prodaju ostalih prigodnih proizvoda. Korištenje drvenih kućica za vrijeme trajanja manifestacije je besplatno.

Ispred Muzeja grada Koprivnice, na najstarijem koprivničkom Trgu dr. Leandera Brozovića, održat će se i Srednjovjekovni božićni sajam, prvi takav u Hrvatskoj. Riječ je o manifestaciji starih zanata i bogate gastronomske ponude koja će održati od četvrtka do nedjelje (2. do 5. prosinca) i od petka do nedjelje (10. do 12. prosinca).

Na sajmu će se moći pronaći isključivo domaći proizvodi, pa će se održati uz posebnu poruku – kupujmo koprivničko, kupujmo podravsko. Predstavit će se čak 19 starih zanata i obrta – kovač, lončar, svjećar, košaraš, stolar, krojačice, krznar, remenar, pekar, notar, žganjer, licitar, medar, brusač noževa, sitar, sapunarnica, mesar, sirar i povrtlar.

Uz glavni sajam koji će se odvijati na Trgu Leandera Brozovića, raznovrsne radionice za najmlađe posjetitelje održavat će se u prizemlju Muzeja grada Koprivnice. Sajam će, poput Renesansnog festivala, biti u ekološkom duhu pa će se piti i jesti iz posebnih krigli i posuda. Sponzori manifestacije su Podravka i Calsberg.


Tagovi: KLIZALIšTE KOPRIVNIčKA BAJKA PARK

NEDAVNO OBJAVLJENO