OTAC I SIN PRIVEDENI

Interventna, uhićenja, prijetnje smrću. A sve zbog vožnje bez vozačke

Objavljeno, 07. travnja 2021. Crna kronika
# Foto: ARHIVA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Pravi je rusvaj izbio nakon što je policija spriječila mladića bez položenog vozačkog ispita da upravlja očevim traktorom.

Na koncu su se u cijelu situaciju uključili interventni policajci, bilo je uhićenja, ali i prijetnji smrću policijskim šefovima. Ovih je dana pala i presuda.

Sve se dogodilo u srpnju 2019. u okolici Čazme. Kako je svjedočio uhićeni Mato (50), bivši policajac i odlikovani branitelj koji je prebolio teški oblik Covida, sve je počelo nakon što je policajac rekao njegovu sinu da ne smije upravljati traktorom.

‘JA SAM NALOG’

On je s drugim sinom nakon toga došao po traktor i odvezao ga u dvorište i tada je sve počelo.

“Kad sam dovezao traktor u dvorište, tu je bio policajac Matija, a ubrzo je stigao i policajac Darko koji se okomio na mojeg drugog sina koji nije imao veze s vožnjom traktora.

Pitao sam Darka gdje mu je nalog jer sam bivši policajac i znam kako u takvim situacijama treba postupati, a na što mi je Darko rekao: ‘Ja sam nalog’ i rukom se busao u prsa.

Ja sam mu na to odgovorio: ‘Ti si moj k…’, pa su mene i sina odmah strpali u maricu i odvezli u policijsku postaju”, svjedočio je Mato tijekom suđenja.

Prema presudi, on je istog dana oko 18.30 sati u policijskoj postaji u Čazmi, revoltiran zbog prethodnog postupanja policiaca prema njemu i sinu, u cilju da ustraši zamjenika načelnika policije, zaprijetio mu riječima:

NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

“Žao mi je što mi u dvorištu u blizini nije bila sjekira pri ruci da ti odsiječem glavu, a idući put ću to i napraviti”.

Navode iz optužnice potvrdio je donačelnik policijske postaje koji je rekao kako je sve počelo jer je Matin sin vozio traktor bez vozačke. Interventna policija privela je oca i sina zbog vrijeđanja.

“Mato mi je rekao da šta si umišljam i da bez naloga ne mogu doći u njegovu kuću i da mu je žao što nije uzeo sjekiru i odsjekao mi glavu”, naveo je policijski šef.

Mato je nepravomoćno osuđen na šest mjesec uvjetnog zatvora i na presudu se može žaliti. Kao olakotne okolnosti uzete su mu neosuđivanost, sudjelovanje u Domovinskom ratu i bolest.


Tagovi: čAZMA POLICIJA PRIJETNJE TRAKTOR UHIćENI

NEDAVNO OBJAVLJENO