ZBOG POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Inspektori i policija kreću u nadzor maski i Covid potvrda na okupljanjima

Objavljeno, 30. listopada 2021. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / ARHIVA / Kontrolirat će se nošenje maske na javnim događajima
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, Ravnateljstvo civilne zaštite najavilo je strože kontrole primjene epidemioloških mjera diljem Hrvatske.

Pojačane kontrole krenule su već u subotu, a nastavit će se pojačano u nedjelju i ponedjeljak, na blagdan Svih svetih kad će se posebno kontrolirati i mjere na grobljima.

Inspektori civilne zaštite i policija posebno će obilaziti veća javna okupljanja poput koncerata, organiziranih halloweena, sportskih natjecanja, većih privatnih druženja. Istodobno, Stožer civilne zaštite RH postojeće je epidemiološke mjere danas produžio do 15. studenoga.

Posebno će se ovih dana kontrolirati nošenje maski u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenome. Mjerama je propisano da se maske nose u zatvorenom ako nije moguće osigurati razmak od najmanje dva metra te na otvorenom ako je razmak na većem okupljanju manji od 1,5 metra.

Na snazi je i zabrana javnih okupljanja s više od 100 ljudi. Ta odredba ne vrijedi ako se događaj prijavi i dobije odobrenje Stožera te se osigura da svi posjetitelji imaju Covid digitalne potvrde.

Isto je i sa svadbama koje su dopuštene za najviše 30 osoba. Ako ima više uzvanika, treba ih prijaviti mjerodavnom lokalnom stožeru i dobiti njihovo odobrenje te osigurati Covid potvrde za sve koji dođu.

Za nenošenje ili nepravilno nošenje maske za lice predviđena je prekršajna kazna od 500 kuna.


Tagovi: INSPEKTORI KONTROLE MASKE STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO