Inspektori upozorili: Nemojte ništa kupovati preko ove internetske stranice!

Objavljeno, 18. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: SCREENSHOT / Sporna stranica s online prodajom
AUTOR
Redakcijski tekst

Državni inspektorat je nakon više zaprimljenih predstavki potrošača i provedenih istražnih radnji utvrdio da postoji rizik od ozbiljne štete za potrošače prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem jedne internetske stranice s online prodajom.

Riječ je webu www.originalshrvatska.co/, navode u Državnom inspektoratu RH. Nije poznat identitet trgovca, odnosno osobe koja putem internetske stranice oglašava i prodaje proizvode, čineći pri tome i druge povrede odredbi Zakona o zaštiti potrošača. 

“Upozoravaju se potrošači da ne sklapaju ugovore na daljinu putem naprijed navedene internetske stranice”, napominju u DIRH-u.

S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine su propisane ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata za provođenje istražnih radnji u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača.

Radnje se provode u slučajevima kada pravne ili fizičke osobe prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog zakona, zaključuje Inspektorat.


Tagovi: INSPEKTORAT INTERNET ONLINE UPOZORENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO