VAL OTKAZA U VELIKOJ KOMPANIJI

INA otpušta 600 radnika. To je više nego što ih danas ima cijeli Franck

Objavljeno, 24. kolovoza 2020. Financijer
# Foto: ILUSTRACIJA / Arhivska fotografija / Benzinska postaja u Koprivnici
AUTOR
Robert Mihaljević

INA će ove godine u postupku restrukturiranja otpustiti čak 600 zaposlenih. To je više radnika nego što ih ovog časa ima zagrebački Franck.

Najprije je početkom srpnja otkaze dobilo oko 300 zaposlenih INA-inih tvrtki STSI i CROSCO. Početkom listopada pak otkaze će dobiti još 300 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom.

Večernji list otkrio je kako je na popisu za otkaz najviše radnika sisačke rafinerije, oko 250, što je polovica zaposlenih. Odobrenje Vlade da se hrvatska nafta prerađuje u Mađarskoj učinila je sisačku rafineriju nepotrebnom.

INA, inače, prolazi kroz jedno od najgorih poslovnih razdoblja u novijoj povijesti. U prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su neto gubitak od gotovo milijardu kuna, a lani u istom razdoblju poslovali su s oko 190 milijuna kuna profita.

Ukupni prihodi u prvom polugodištu iznosili su oko 7,4 milijarde kuna, što je čak 28 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Krizi se ne nazire kraj zbog globalnog pada cijena nafte i plina te ruske konkurencije na tržištima na kojima posluje.


Tagovi: INA OTKAZI

NEDAVNO OBJAVLJENO