TEŽAK JE ČAK 19 MILIJUNA KUNA

Imovinske kartice otkrile: ovo je uvjerljivo najbogatiji političar u Hrvatskoj

Objavljeno, 24. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Novinari su se ovih dana zadubili u imovinske kartice naših političara kako bi otkrili što su sve prijavili i kako su to stekli. Povod je bilo to što Hrvatsku zadnjih tjedana trese afera vezana uz nekretnine potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, o čemu portal Telegram i danas donosi nove pikanterije iz pera nenadmašnog Drage Hedla.

No, novinari Slobodne Dalmacije proglasili su apsolutnog prvaka među političarima kad je riječ o legalnom bogatstvu koje posjeduje. Sudeći po onome što je prijavio u svojoj imovinskoj kartici, to je saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević, koji je također bio potpredsjednik Vlade u mandatu premijerke Jadranke Kosor.

Domagoj Milošević se prije ulaska u politiku bavio privatnim biznisom i bio je većinski vlasnik tvornice vatrogasnih aparata Pastor. Slobodna je izračunala kako je težak oko 19 milijuna kuna. Uz saborsku plaću od 17.560 kuna, on mjesečno prima i 20.000 kuna od imovine. Supružnici su vlasnici čak 12 stanova u Zagrebu, apartmana u Ičićima, 12 garaža i poslovnog prostora. Saborski zastupnik vozi skupocjeni audi a8, ima sat rolex od 35.000 kuna i sliku Ede Murtića vrijednu 150.000 kuna.

Domagoj Ivan Milošević
Domagoj Ivan Milošević / Foto: Youtube screenshot

Kad je 2011. postao potpredsjednik Vlade u mandatu Jadranke Kosor Milošević je u imovinskoj kartici naveo kako posjeduje stan s garažom u Zagrebu vrijedan oko pet milijuna kuna i poslovni prostor od 3,5 milijuna kuna. Njegova supruga bila je vlasnica apartmana u Ičićima vrijednog milijun kuna.

No, Domagoj Ivan Milošević tada je posjedovao i 60 posto udjela u Pastoru, a taj dionički paket bio je procijenjen na 1,2 milijuna kuna. Tada je bio i stopostotni vlasnik tvrtke iLife, 83-postotni u Logističkom središtu, 33-postotni u Intermodalnoj logistici i 22-postotni u Sigma stanu. Potonji udjeli procijenjeni su na oko milijun eura. Te je godine prijavio i kako od rentanja čak 12 stanova u Zagrebu zarađuje oko 200.000 kuna.


Tagovi: DOMAGOJ IVAN MILOSEVIC IMOVINSKE KARTICE

NEDAVNO OBJAVLJENO