POSLOVNI REZULTATI U 2021.

Imovina Podravske banke premašila 4 milijarde kuna, dobit veća za 29 posto

Objavljeno, 01. ožujka 2022. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Sanda Fuček Šanjić s predsjednikom uprave Pobe Danijelom Ungerom
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravska banka iz Koprivnice (Poba) ostvarila je prošle godine neto dobit u iznosu od 15,2 milijuna kuna, što je rast od 29 posto u odnosu na godinu ranije.

Ukupna imovina (aktiva) Pobe prvi put je premašila četiri milijarde kuna. Točnije, na kraju prošle godine iznosila je oko 4,2 milijarde, što je čak 7,7 posto više nego prethodne godine.

Kako su u Podravskoj banci objasnili, depoziti klijenata lani su povećani za 271 milijun kuna, a plasirani krediti stanovništvu veći su za 192 milijuna kuna nego predlani. Banka je posljednjeg dana prosinca u blagajni imala 49 milijuna kuna casha, odnosno oko 2,5 milijuna kuna više.

Od 1. siječnja lani Hrvatska agencija za osiguranje depozita obustavila je prikupljanje premija od banaka, što je Pobi ‘oslobodilo’ čak 6 milijuna kuna troškova za osiguranje depozita u odnosu na pretprošlu godinu. Zbog toga i toliki rast neto dobiti.

Banka je priopćila kako su lani u prosjeku imali 228 zaposlenih, što je desetak manje nego zadnjeg dana prosinca 2020. godine. Poba u Hrvatskoj ima 22 poslovnice.


Tagovi: 2021 DOBIT IMOVINA PODRAVSKA BANKA

NEDAVNO OBJAVLJENO