OTKRIVEN NAKON 16 MJESECI

Imao pristup tajnim šiframa pa mjesecima s računa partnerice skidao novac

Objavljeno, 18. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Neobičan slučaj o kojem bruji cijeli kraj: muškarac (36) kazneno je prijavljen zbog sumnje da je s tekućeg računa ženske osobe (36) putem računala ‘maznuo’ nekoliko desetaka tisuća kuna koje je prebacio na svoj račun.

Muškarac je s križevačkog područja, a žena s koprivničkoga. Po svemu sudeći, bili su u nekoj vrsti veze jer je počinitelj imao pristup njezinu računu putem internetskog bankarstva. To znači da je znao tajne šifre i imao pristup uređaju poput bankarskog ‘tokena’ koji mu omogućuje takve transakcije.

Novac je prebacivao punih 16 mjeseci – od siječnja prošle do travnja ove godine – sve dok nije otkriven. Čini se kako je mjesečno u prosjeku s računa nezakonito ‘podizao’ između tisuću i 2000 kuna.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnjak sa šireg križevačkog područja u više navrata s tekućeg računa 36-godišnjakinje na svoj korisnički račun uplaćivao novčane iznose, oštetivši ženu za nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćeno je jutros iz koprivničke Policijske uprave.


Tagovi: INTERNET BANKARSTVO PRIJEVARA TEKUćI RAčUN

NEDAVNO OBJAVLJENO