Imamo fotku! Podravka pivo opet se proizvodi u Koprivnici!

Objavljeno, 27. listopada 2022. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / CARLSBERG / Pivo Podravka proizvedeno nedavno u pivovari Carlsberg u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Pivo Podravka opet se proizvodi u koprivničkoj pivovari! Čitatelj nam je danas poslao fotografiju na kojoj je čuveno podravsko pivo kojeg generacije pivoljubaca ne mogu prežaliti.

No, riječ je o limitiranoj seriji od nekoliko tisuća litara poznatog koprivničkog piva kojeg je naručila Podravka za svoj 75. rođendan. Pivo se ne može kupiti jer ga nema u maloprodaji, ali dijelit će se kao prigodan Podravkin dar.

Inače, prije točno 50 godina, u listopadu 1972., u Koprivnici je otvorena Podravkina pivovara. Na otvorenju se pojavio i tadašnji generalni direktor moćnog danskog Tuborga jer je upravo ta kompanija sklopila ugovor o poslovnoj suradnji s Podravkom koja je u Koprivnici počela licencno proizvoditi čuveni Tuborg.

Otvorenje Podravkine pivovare u listopadu 1972. godine; drugi zdesna je generalni direktor Tuborga, a drugi slijeva generalni Podravke / Foto: Podravka

Pivovara Carlsberg je od 1995. godine postala vlasnica 40 posto udjela u Podravkinoj Panonskoj pivovari, a tijekom 1997. godine izgrađena je moderna pivovara vrijedna 400 milijuna kuna. Panonska pivovara proizvodila je Tuborg, Pan, Kaj i Podravku.

Godine 2002. Podravka se posve povlači iz Panonske pivovare te prodaje svoj 40-postotni udjel Dancima. Nakon toga, Carlsberg je s vremenom prestao proizvoditi lokalna piva Kaj i Podravku te se fokusirao na Pan i vlastite brendove.

Podravka pivo snimljeno danas / Foto: Čitatelj


Tagovi: CARLSBERG PIVO PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO