NOVAC ZA PROJEKTE

Iduće godine gradnja podvožnjaka ispod pruge i magistrale

Objavljeno, 23. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (opasni prijelaz kod Radničke ceste ispod kojeg ide pothodnik)
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica će izraditi glavne projekte za gradnju dvaju pothodnika ispod Podravske magistrale i željezničke pruge prema naseljima Starigrad i Draganovec.

U proračunu za iduću godinu osigurano je 200.000 kuna za glavne projekte te će se ishoditi građevinske dozvole. No, za taj zahvat mjerodavne su Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice, koje bi trebale financirati većinu investicije.

Izradit će se i projekti obnove dijela Kolodvorske i Viničke ulice, i to od Križevačke ulice do željezničkoga kolodvora u Koprivnici.

Širi se stambena zona

“Dijelovi tih ulica su u obuhvatu zahvata za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže u projektu Aglomeracije. Nakon rekonstrukcije podzemnih instalacija i vodova, pristupit će se obnovi prometnice”, tumače u Gradskoj upravi.

Programom ulaganja u komunalnu infrastrukturu iduće godine planirana je temeljita obnova Ulice močilski odvojak I. koja će stajati oko 1,35 milijuna kuna.

Za proširenje stambene zone u kvartu “Pri svetoj Magdaleni”, točnije Ulici Alberta Heinricha, izdvojit će se 1,1 milijun kuna.


Tagovi: MAGISTRALA PODVOžNJAK PRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO