HŽ otkrio kad će biti gotovi radovi na 42 kilometra pruge u Podravini

Objavljeno, 05. travnja 2024. Vijesti
# Foto: HŽ INFRASTRUKTURA / Ulaz u željeznički kolodvor Koprivnica sa sjevera
AUTOR
Robert Mihaljević

Zahuktali su se radovi na cijeloj dionici pruge dugoj 42 kilometra između Križevaca, Koprivnice i Drave na mađarskoj granici.

U HŽ infrastrukturi kažu kako je dosad završeno više od 60 posto projekta, a u promet su pušteni i prvi kilometri novoizgrađene pruge, točnije 7 kilometara novoizgrađenog kolosijeka između kolodvora Koprivnica i Drnje.

„Radovi se izvode i na pješačkome pothodniku u kolodvoru Koprivnica. Sanirat će se i klizište koje se pojavilo na dijelu trase u Vojakovačkome Kloštru“, navodi HŽ.

Održan je tehnički pregled novog nadvožnjaka Sokolovac te se očekuje ishođenje uporabne dozvole. Također, nakon tehničkog pregleda i otklanjanja svih primjedbi ishođena je uporabna dozvola za nadvožnjak Novo Drnje

. Odrađen je i interni tehnički pregled nadvožnjaka Vuk za koji se još moraju izgraditi ostale pristupne ceste te je plan da tehnički pregled bude proveden u travnju. Svi radovi ostavljaju traga i na prometu pa su tijekom ožujka na snazi bili osmosatni zatvori, a krajem mjeseca i jedan sedmodnevni zatvor pruge.

U tih tjedan dana zadatak je bio preusmjeriti promet na novoizgrađeni desni kolosijek između kolodvora Koprivnica i Drnje duljine sedam kilometara, nakon čega će se pristupiti rekonstrukciji postojećega kolosijeka na toj dionici.

Krajem travnja promet između kolodvora Drnje i Novo Drnje bit će preusmjeren preko novoizgrađenog dijela kolodvora Novo Drnje ukupne duljine 2,5 kilometra radi završetka preostalih radova na tom novom kolodvoru.

Željezničko-cestovni prijelaz Vuk zamijenit će se novim nadvožnjakom Vuk, željezničko-cestovni prijelaz Pavelinska ulica u Koprivnici zamijenjen je novim podvožnjakom Ivanečki koji je već u prometu, a uskoro se planira i zatvaranje željezničko-cestovnog prijelaza Drnje te otvaranje nadvožnjaka Novo Drnje.

„Sredina godine rezervirana je za preostale završne radove na mostu Drava u Botovu. Planirani završetak svih radova na projektu je kraj 2025. godine“, zaključuju u HŽ-u.


Tagovi: PRUGA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO