POBUNA PROTIV SVEUČILIŠNOG PROFESORA

Postali smo u društvo u kojem moralne političke lekcije dijele Bandićevi žetoni

Objavljeno, 25. ožujka 2019. Komentari
# Foto: HRT screenshot
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši HSS-ov saborski zastupnik pravomoćno osuđen za zloporabe i čovjek čiji prelazak Milanu Bandiću češlja Uskok zbog sumnje u korpuciju postao je vrhunaravni moralni autoritet u politici. Lokalni portal Prigorski.hr, bogtepitaj iz kojeg razloga, podario mu je podosta prostora da očita lekciju sveučilišnom profesoru dr. sc. Hrvoju Petriću, potpredsjedniku HSS-a koji je zasjeo u vruću fotelju šefa županijske stranačke organizacije. A fotelja je, nota bene, ostala upražnjena upravo zato jer je Mađer iznenada postao jedan od onih šarenih žetončića u Bandićevu džepu.

Petrićev izbor za HSS-ova županijskog čelnika Mađer je otprilike opisao vražjom krampampulom u koju prste umaču i Piškornica, i HSS-ov šef Gradskog vijeća Koprivnice Ivek Pal, i SDP-ov gradonačelnik Mišel Jakšić, i župan Darko Koren iz Mreže, i seljački poglavica Krešo Beljak. Naizgled nespojivo, ali pitajte Bandićeva junaka iz doline, sve će vam on lijepo objasniti. Ako ne uspije baš do kraja, tu uskaču HSS-ovi načelnici Mario Švegović i Mario Hudić koje je profesor Petrić nekidan porazio na unutarstranačkim izborima. Nelegalno i protustatutarno, dakako, u što post festum ne dvoji ni anonimni autor s prigorskog portala koji je danima prije izbora za šefa županijskog HSS-a teškim topništvom zasipao Petrićeve trupe. Uzalud. Poglavica Beljak pokvario im je planove.

Hrvoje Petrić kao gradski vijećnik u Koprivnici
Hrvoje Petrić kao gradski vijećnik u Koprivnici

No, nešto drugo vam ovdje nakanih podvući. Notornu činjenicu da je na čelo podravskog HSS-a došao jedan sveučilišni profesor, doktor znanosti, istaknuti povjesničar, čovjek koji o nauku Stjepana Radića i onog izvornog HSS-a zna više nego sva politička svita i elita u zemlji i ozemlju. I osoba neporočna u svakom pogledu, iznimne znanstvene karijere, neokaljana blatom i gnojem domaće politike. Zato je, uostalom, i postao potpredsjednik HSS-a te, vrlo izgledno, glavni HSS-ov kandidat za Sabor u II. izbornoj jedinici.

I onda u lokalnim medijima uskrsne pravomoćno osuđivani Bandićev saborski zastupnik, jedan HSS-ov načelnik koji samo pukim slučajem još nije u HDZ-u i drugi koji je umislio da ima mesijansko poslanje izbaviti nas od iskonskog zla skrivenog u brdu smeća. Pa udri po Petriću, Beljaku, koprivničkim čelnicima, županu, bogu i vragu. Jer to sa sveučilišnim profesorima doktorima kao lokalnim stranačkim liderima nemre nikako ispasti dobro. Remeti svemirsku ravnotežu u domaćoj politici u kojoj je neporočnost najveći grijeh.

Postali smo društvo u kojem je gotovo svaka faca na nekoj važnoj političkoj funkciji samo potencijalni žeton u Bandićevu džepu. I u kojem su najžešćim javnim napadima izloženi samo oni koji ne žele pristati na tu ulogu.


Tagovi: HRVOJE PETRIć HSS MILAN BANDIć MLADEN MAđER

NEDAVNO OBJAVLJENO