ZANIMLJIVA IMENA

Hrvatski predsjednici dali čak 600 povlaštenih mirovina, objavljen popis svih osoba

Objavljeno, 30. studenoga 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljeni vojni ordinarij Juraj Jezerinac ima mirovinu od 8800 kuna, što je više i od generala Ante Gotovine, čija mirovina iznosi oko 8600 kuna.

Objavio je to Jutarnji list koji je dobio službene podatke o svim osobama koje su dobile povlaštenu predsjedničku mirovinu. Biskupu Jezerincu mirovinu je dodijelila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatski su predsjednici do danas dodijelili ukupno 600 povlaštenih mirovina. Najviše Tuđman, blizu 500, a potom slijede Mesić (85), Josipović (2) i Grabar-Kitarović (2).

Dvojica predsjednika Sabora, Vlatko Pavletić i Zlatko Tomčić, nakratko su obnašala predsjedničke dužnosti, pa su i oni dijelili povlaštene mirovine. Pavletić ih je za tri mjeseca dao čak 18, a Tomčić dvije.

Haesesovac Zlatko Tomčić, primjerice, dodijelio je povlaštenu mirovinu Vladimiru Zagorcu koji je kasnije osuđen na sedam godina zatvora. Danas prima oko 9300 kuna mirovine, 700 kuna više od Gotovine.

Bivši šef hrvatskih tajnih službi Josip Perković, koji je u Njemačkoj osuđen zbog umiješanosti u ubojstvo Stjepana Đurekovića, prima mirovinu od 9000 kuna.


Tagovi: ANTE GOTOVINA POVLAšTENE MIROVINE PREDSJEDNIK ZAGOREC

NEDAVNO OBJAVLJENO