NITKO NIJE PROROK...

Na prošlim EU izborima u vlastitom selu dobili samo 14 glasova, ali ne odustaju

Objavljeno, 09. travnja 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK (lijevo - Darko Duga)
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatska stranka reda iz Novigrada Podravskog kod Koprivnice, politička grupacija osebujnog lidera Darka Duge, predala je kandidacijsku listu za Europske izbore. Dugina družina na izborima se natjecala i prošle godine, a listu s 11 imena tada je predala prva.

Stranka ima 300-tinjak članova, a predsjednik, dopredsjednica i glavni tajnik isto se prezivaju. Darko Duga u svoju političku grupaciju učlanio je članove obitelji, pa mu je i brat na listi za europarlamentarne izbore.

“I sreća, ljudi moji, da smo predali listu. Kiša nas je prije predaje liste oprala, mokri do kože”, napisao je Duga nakon predaje kandidacijske liste na svojem Facebook profilu.

Kako je Hrvatska stranka reda prošla na EU izborima prije pet godina? Bila je 23. od ukupno 25 lista te je dobila točno 1435 glasova. No, uzrečica da nitko nije prorok u vlastitom selu i tu se pokazala prilično točnom. Dugina stranka tada je dobila 92 glasa u Koprivničko-križevačkoj županiji i tek 14 glasova u matičnom Novigradu Podravskom. Čini se kako su za listu u selu glasali samo članovi obitelji.

Za utjehu im ostaje da su s osvojenih 0,16 posto glasova u cijeloj Hrvatskoj bili ispred Socijalističke partije Hrvatske i Stranke hrvatskog zajedništva. Red se ipak mora znati.


Tagovi: DARKO DUGA EU IZBORI HRVATSKA STRANKA REDA

NEDAVNO OBJAVLJENO