HRT im poslao ovrhu za 219 kuna duga za pretplatu iz 2009. godine

Objavljeno, 27. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Rješenje o ovrsi; Općinski sud u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata koprivnička obitelj ostala je šokirana nakon što im je na kuću adresu stigla HRT-ova ovrha za dug iz 2009. godine.

Dug za neplaćenu tv pretplatu iznosi 219 kuna, a troškovi ovršnog rješenja 451,70 kuna. S višegodišnjim zakonskim zateznim kamatama, ukupan iznos na koncu bi se mogao popeti na više od tisuću kuna.

Što se točno dogodilo? Prema rješenju o ovrsi iz srpnja 2009. godine, HRT je trebao vlasnici tv prijemnika skinuti s računa 219 kuna duga. No, to nije učinjeno, a vlasnica je godinu kasnije preminula.

HRT sad za taj dug tereti obitelj koja je naslijedila svu imovinu pokojnice. Sudac Općinskog suda u Koprivnici ovih je dana, tako, donio rješenje o provođenju ovrhe.

HRT im poslao ovrhu za dug za tv pretplatu iz 2009. godine
Sudac je prihvatio ovrhu / Foto: Danica.hr

No, članovi obitelji u prigovoru na rješenje o ovrsi upozoravaju kako je dug iz 2009. godine danas u zastari. Osim toga, kažu, nevjerojatno je da je HRT čekao više od 10 godina da pokrene postupak ovrhe te time utječe na rast troškova i kamata.

Zasad nije poznato je li sud prihvatio njihove prigovore ili je rješenje o ovrsi postalo pravomoćno. Prema tom rješenju, svim nasljednicima pokojnice koja je posjedovala tv prijemnik mogu se plijeniti sredstva po svim računima koji glase na njihova imena.


Tagovi: 2009 DUG HRT KOPRIVNICA OVRHA

NEDAVNO OBJAVLJENO