USPJEŠNA TRANSPLANTACIJA

Hrabri Sven (15) na Badnjak dobio novo srce! Slavit će drugi rođendan

Objavljeno, 25. prosinca 2021. Zdravlje
# Foto: OBITELJSKI ARHIV / Sven je dobio srce donora
AUTOR
Redakcijski tekst

Dječak Sven Horvat (15) na Badnjak je dobio novi život. Doslovce. Kirurški transplantacijski tim zagrebačkog Rebra uspješno mu je u petk presadio zdravo srce donora.

Operacija je trajala oko sedam sati, a Sven se zasad uspješno oporavlja, javlja Glas Slavonije.

“Kada mi je stigao poziv iz KBC-a Zagreb da je pronađeno donatorsko srce koje za Svena život znači, potpuno sam se izgubila. Krenule su suze i jednostavno nisam mogla vjerovati u ono što čujem. Bila sam toliko uzbuđena i doktorica me je morala smirivati”, ispričala je za Glas majka Đurđica Šumanovac iz Županje.

Presretna majka zahvaljuje najboljim subspecijalistima kardijalne kirurgije, dr. med. Mislavu Planincu, dr. med. Željku Đuriću i dr. med. Draženu Belini, i cijelom transplantacijskom timu koji je njezinu sinu omogućio novi život.

On i njegov godinu dana stariji brat Leon boluju od Danonove bolesti, rijetke genetske bolesti od koje pati tek 100 ljudi u svijetu. Zbog nedostatka određenih gena njihovo tijelo ne razgrađuje šećer, što uzrokuje propadanje srca, mišića i vida.

Stariji brat Leon za sada je na odgodi. Majka napominje da ima 54 otkucaja srca u minuti i drži se puno bolje od Svena, nema glavobolje ni neke druge smetnje, ali i njemu su, otkriva, doktori rekli da do 19 godine neće moći izbjeći transplantaciju, prenosi Glas Slavonije.


Tagovi: NOVO SRCE REBRO SLAVONIJA SVEN TRANSPLANTACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO