PRIČA KOJA ĆE VAM ULJEPŠATI DAN

Hrabri mladić skočio u nabujalu rijeku i spasio lane od sigurne smrti

Objavljeno, 18. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: EMEDJIMURJE SCREENSHOT / Ivan spašava lane iz hladne i mutne rijeke
AUTOR
Redakcijski tekst

Priča koja će vam sigurno uljepšati dan, a bogme i pošteno zagrijati srce: mladić Ivan Mezga (21) spasio je maleno lane od sigurne smrti skočivši u ledenu i nabujalu rijeku.

Kako je objavio portal eMedjimurje, Ivan je s prijateljima Karlom i Ivom bio na druženju u prirodi uz Muru kod Križovca. No, odjednom su začuli nekakav cvilež i zapomaganje te opazili maleno lane kako se utapa u hladnoj i mutnoj Muri.

“Prvo što smo učinili je pretražili na YouTube-u video ‘glasanje srne’. Pustili smo taj glasovni video, a lane je doista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio skočiti u vodu po to lane, bez razmišljanja. U trenu kad sam zagazio, odmah sam propao u mulj do koljena.

No, nisam oklijevao, bilo je teško plivati, usporavao me mulj i drva koja su se nalazila u vodi. Kad sam konačno doplivao do laneta, osjetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško.

Mladić Ivan Mezga spasio lane iz rijeke Mure u Međimurju
Ivan sa svojim malim prijateljem / Foto: EMEDJIMURJE.HR

Taj osjećaj ne mogu opisati riječima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati cijelo vrijeme iznad vode”, ispričao je Ivan Mezga iz Slakovca za eMedjimurje.

Lane su na obali uspjeli revitalizirati, izbaciti višak vode iz pluća te ga zamotati u toplu dekicu.

“Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je disati normalno, a mi smo bili neopisivo sretni”, kaže hrabri Ivan.

Pozvan je lovočuvar koji ga je preuzeo i lane se danas dobro oporavlja. Ivan napominje kako zove svako malo da pita kako je njegov novi mali prijatelj.

Na portalu eMedjimurje pogledajte i ekskluzivni VIDEO spašavanja laneta iz nabujale i muljevite Mure.


Tagovi: LANE MEđIMURJE MURA RIJEKA SPASIO LANE

NEDAVNO OBJAVLJENO