VELIKI GUBICI I OBVEZE

Hotel izašao iz predstečajne, ali poslovne brojke i dalje nisu optimistične

Objavljeno, 18. kolovoza 2019. Financijer
# Foto: BOOKING.COM (Hotel Podravina u Koprivnici)
AUTOR
Redakcijski tekst

Hotel Podravina iz Koprivnice izašao je iz predstečajne nagodbe u kojoj je proveo punih pet godina zbog početnih dugova prema vjerovnicima od čak deset milijuna kuna. Polovica tog iznosa odnosila se na bivšu Hypo banku.

Nakon posljednjeg kvartalnog izvještaja o podmirenju obveza u prvom kvartalu ove godine, uprava Hotela obavijestila je Finu da je podmirila sve obveze prema vjerovnicima i da je time predstečajni postupak okončan.

Prema financijskom planu restrukturiranja, oko 1,38 mlijuna kuna obveza prima Hypo banci treba biti podmireno do 2023. godine. U međuvremenu – do kraja prošle godine – Hotel navodi kako je isplatio sve dugove prema Ministarstvu financija, Gradu Koprivnici i Komunalcu, kojem je dugovao oko 1,3 milijuna kuna.

Davali zajmove

Hotel Podravina u vlasništvu poduzetnika Borisa Dvorskog lani je ostvario oko 7,1 milijun kuna ukupnih prihoda koji su bili 16 posto veći, a dobit je bila simbolična.

Ostale brojke iz financijskog izvještaja nisu pretjerano optimistične. Dugoročne obveze bankama i financijskim institucijama iznose 6,74 milijuna, a kratkoročne (ponajprije za robu) 3,63 milijuna kuna. Ukupno je to više od deset milijuna kuna, što je iznos nakon kojeg je 2013. godine bila pokrenuta predstečajna nagodba.

Uprava je pak u objavi prošlogodišnjih poslovnih rezultata napomenula i kako preneseni gubitak iz prijašnjih godina iznosi čak 9,3 milijuna kuna.

S druge strane, Hotel je dao zajmove poduzetnicima i društvima u unutar grupe u iznosu od 10,5 milijuna kuna. To je stanje zadnjeg dana lanjskog prosinca.


Tagovi: GUBITAK HOTEL PODRAVINA PREDSTEčAJNA

NEDAVNO OBJAVLJENO