PRESTANIMO SE LAGATI

Hoćemo li se i dalje praviti kako je posve ok da Bandić otvara Picokijadu

Objavljeno, 01. srpnja 2019. Komentari
# Foto: Grad Đurđevac (Lacković s počasnim građaninom Đurđevca Bandićem)
AUTOR
Robert Mihaljević

Milan Bandić, počasni građanin Đurđevca, imao je čast otvoriti spektakularnu Legendu o Picokima. Ne znam kako vama, ali meni je ta vijest uzrokovala nemale želučane tegobe.

Bandić je – ajde da se malo za promjenu ne lažemo – čovjek suočen s ozbiljnim uskočkim optužnicama i osoba koju se prečesto povezuje s kriminalnim krugovima. Njemu i njegovim brojnim najbližim suradnicima iz zagrebačke gradske uprave sudi se za različita kaznena djela, uglavnom povezana s javnim gradskim novcem.

Skupljanje žetona

Bandić je – prestanimo se lagati – čovjek koji je skupljanjem ‘žetončića’ po saborskim klupama na velika vrata u Hrvatsku uveo mantru o političkoj korupciji. Premijer Plenković prešao je rubikon onog časa kad mu je glavu spašavao uhićeni SDP-ov zastupnik Tomislav Saucha. No, bujanje Bandićeva saborskog kluba bilo je mnogo gadljivije od toga.

On je besramnim skupljanjem odbačenih zastupnika, koji su na vrijeme shvatili kako im je to zadnji mandat, ubio ono malo nade u smisao izbora i parlamentarne demokracije. Za koga uopće glasati ako znaš da bi i tvoj glas jednog dana mogao biti zalog nekom Bandićevu žetonu.

Onda je taj isti Bandić na prijedlog saborskog zastupnika s njegove liste Željka Lackovića postao počasni građanin Đurđevca. Na koncu, u subotu navečer upravo je zagrebačkom gradonačelniku pripala čast da otvori Legendu o Picokima.

Najpoznatiju manifestaciju na sjeveru koja je proglašena i državnom kulturnom baštinom te europskom destinacijom izvrsnosti. Manifestaciju koja je već desetljećima simbol cijele Podravine i na čiju smo poruku i internacionalni značaj iznimno ponosni.

K vragu ili u Irsku

Hoćemo li se i dalje praviti kako je posve normalno da glavna zvijezda na otvorenju Legende bude uskočki optuženik? Kao što se pravimo da je posve normalno da su Bandićeva uskočka braća Čehok i Kirin i dalje gradonačelnici Varaždina i Virovitice. I da je notorni Saucha – poput optuženika za ratne zločine Glavaša – važan kotačić koalicijske većine.

Ako javnost u svemu tome doista ne vidi ništa sporno, ako nam je na ponos to što je Bandić počasni građanin prijestolnice Picoka, onda smo kao društvo doživjeli konačan i težak poraz.

I uglavnom svi zajedno otišli k vragu. Osim onih koji su otišli u Irsku.


Tagovi: MILAN BANDIć PICOKIJADA ZELJKO LACKOVIC

NEDAVNO OBJAVLJENO