Hoće li Komunalac proizvoditi dječje kašice i sirup od koprive

Objavljeno, 02. veljače 2024. Vijesti
# Foto: KOMUNALAC / Studenti su kušali Smutekove delicije
AUTOR
Redakcijski tekst

Sveučilište Sjever u Koprivnici i gradska tvrtka Komunalac ostvarili su vrijednu suradnju kojom su studente potaknuli na rješavanje praktičnih zadataka iz realnoga gospodarstva.

Tako su studenti druge i treće godine Odjela za prehrambenu tehnologiju i Odjela za ekonomiju u okviru kolegija iz poduzetništva, marketinga i promocije imali priliku na stvarnim primjerima iz prakse rješavati izabrani projektni zadatak.

Njihova rješenja je vrednovalo povjerenstvo u sastavu predstavnika koprivničkoga Komunalca i Sveučilišta Sjever. U projektu je sudjelovalo blizu 130 studenata podijeljenih u 34 tima. Oni su pod mentorstvom dr. sc. Ane Mulović Trgovac, kroz projektne zadatke pronalazili nova rješenja za sastavnice Komunalca.

Najbolje je Komunalac nagradio vrijednim poklonima. Na dodjeli nagrada bili su prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi Uprave Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima te pročelnici i profesori Sveučilišta Sjever.

Povjerenstvo su činili sveučilišni profesori i doktori znanosti Ante Rončević, Bojan Šarkanj, Mirko Smoljić te Ana Mulović Trgovac. Ispred Komunalca bili su predsjednica Uprave Nataša Tetec, članica Uprave Dubravka Horvat, direktor ljudskih potencijala Matija Torma te direktorica marketinga i PR-a Petra Bijač.

Predstavnici Sjevera i Komunalca nakon dodjele nagrada / Foto: Komunalac

Studentski timovi su izrađivali poslovne planove, marketing planove i planove integrirane marketinške komunikacije za brendove Gradska tržnica Koprivnica i Smutek – domaći kutek, a neki i za krovni brend Komunalac.

Razvoj novih proizvoda, kao što je sirup od koprive “Koprica”, novi slogani, inovativne usluge, razvoj novog vizualnog identiteta, kao i novog podbrenda dječjih kašica „Kašek“ samo su neke od ideja koje su rezultat radova studenata.

„Htjela bih pohvaliti sve studente koji su sudjelovali u ovom našem zajedničkom projektu, dobili smo niz kvalitetnih i dobro razrađenih poslovnih planova te vrlo kreativne ideje koje će nam zasigurno biti od pomoći.

Zahvaljujem i profesorici Ani Mulović Trgovac na inicijativi i uspješnoj suradnji koju ćemo nastaviti i u drugim segmentima“, rekla je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Nakon proglašenja najboljih radova, studenti su imali priliku degustirati domaće specijalitete iz restorasnčića zdrave hrane na Gradskoj tržnici u Koprivnici Smuteka: hladno prešani sok od cikle, energetski smoothie te domaću zlevanku od koprive i kolač od mrkve.

Izvor: Komunalac


Tagovi: KAšICE KOMUNALAC SIRUP SJEVER STUDENTI

NEDAVNO OBJAVLJENO