IZBORI U TRAVNJU

HNS bira novog predsjednika. Kandidati Divjak, Štromar, Batinić

Objavljeno, 03. veljače 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Blažena Divjak s HNS-ovcima iz Podravine
AUTOR
Redakcijski tekst

Minstrica obrazovanja Blaženka Divjak bit će zaštitno lice HNS-a u kampanji za ovogodišnje parlamentarne izbore koji bi se trebali održati najesen.

Ministrica u internim stranačkim anketama stoji najbolje, doznaje Nacional, pa se pojavila ideja i da se na skorašnjim unutarstranačkim izborima kandidira za čelnicu HNS-a. Ipak, to je ipak manje izgledno jer Divjak nije članica stranke.

No, da će HNS kampanju za parlamentarne izbore graditi upravo na Blaženki Divjak, u to nema nikakve dvojbe. A i ministrica nije nesklona jačem političkom angažmanu te prvome mjestu na listi u nekoj od izbornih jedinica, vjerojatno u prvoj, zagrebačkoj.

NA JEDAN POSTO

Čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak u travnju će se povući s te funkcije pa nema nikakve dvojbe da će stranka uskoro dobiti novog predsjednika. Mediji spekuliraju kako bi novi šef HNS-a mogao biti potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

No, naši neslužbeni izvori iz stranke navode kako je toj poziciji navodno bliži potpredsjednik Sabora Milorad Batinić. Kako god bilo, u HNS-u su uvjereni da će na izborima osvojiti par saborskih mandata te nakon toga zajedno s manjincima biti presudni u formiranju vlasti.

Problem je što im recentna istraživanja popularnosti u zadnje vrijeme daju jedva jedan posto. Kako misle narasti barem na šest posto u dvije-tri izborne jedinice, još ne otkrivaju.


Tagovi: BLAžENKA DIVJAK HNS IZBORI

NEDAVNO OBJAVLJENO