Hitna pomoć najavila u ponedjeljak veliki prosvjed ispred zgrade županije

Objavljeno, 16. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: HITNA UŽIVO 194 / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Sindikat djelatnika hitne medicinske pomoći najavio je u ponedjeljak prosvjed u Varaždinu protiv tamošnjeg ravnatelja zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljanca.

Sve je kulminiralo nakon što je udruga Hitna uživo 194 javno objavila skandaloznu Smoljančevu odluku da se medicinske sestre u sanitetskim vozilama ne smiju voziti s vozačem, već samo otraga, čak i kad nema pacijenata u vozilu. Smoljanec je pod pritiskom kasnije povukao tu odluku.

Najavljujemo prosvjed našim kolegama u Varaždinu koji već duže vrijeme prolaze torturu ravnatelja Mladena Smoljanca. Prosvjed će se održati u ponedjeljak 20. ožujka, ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i zgrade Varaždinske županije s početkom u 11 sati.

Ovim putem pozivamo sve djelatnike hitne i sanitetskog prijevoza iz cijele Hrvatske te sve nezadovoljne građane Varaždinske županije da nam se pridruže”, najavljuju nezadovoljni djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, udruga Hitna uživo 194 i Sindikat djelatnika hitne pomoći.

Prosvjednici su službenim dopisom zatražili i razgovor s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom (HDZ), ali još nisu dobili odgovor hoće li ih župan u ponedjeljak primiti. Zanimljivo je kako je Smoljanec istaknuti član SDP-a.

Sindikat medicinskih sestara i tehničara zatražio je razrješenje ravnatelja Mladena Smoljanca zbog, kako su naveli, nezakonitih radnji i mobinga prema zaposlenicima. Najavili su i kaznenu prijavu protiv Smoljanca zbog “nezakonitih radnji”

Sindikat, među ostalim, optužuje ravnatelja da sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid djelatnicima zavoda za hitnu u Varaždinu, čime su radnici navodno oštećeni za više od 250.000 eura.


Tagovi: ANđELKO STRIčAK HITNA MLADEN SMOLJANEC PROSVJED VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO