GOTOVO 60 POSTO VIŠE OD PLANA

HEP bolnici poslao ponudu za isporuku struje. Nova cijena je brutalna!

Objavljeno, 15. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Covid intenzivni odjel koprivničke bolnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Nemalo iznenađenje dočekalo je županijsku upravu nakon što su otvorene ponude na javnom natječaju za opskrbu električnom energijom svih županijskih tijela, ureda i ustanova.

Za bolnicu, domove zdravlja i ustanove u socijali Koprivničko-križevačka županija je predvidjela trogodišnji trošak od oko 6 milijuna kuna bez pdv-a. Na javni je natječaj stigla samo ponuda HEP opskrbe u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna. Riječ je o skoro 60 posto većem iznosu od planiranog!

Ako će se taj model obračuna novih cijena struje i plina primjenjivati od travnja i na kućanstva diljem Hrvatske – loše nam se piše.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić i zamjenica ravnatelja Biljana Marković / Foto: Danica.hr

Natječaj je provođen još lani studenom i prosincu, a odnosio se na isporuku električne energije za ovu i iduće dvije godine. Županija i nije imala previše izbora jer je valjanu ponudu za sve tri kategorije – škole, zdravstvene ustanove i županijsku upravu – dostavila samo HEP opskrba.

Za isporuku električne energije školama i županijskoj upravi u Koprivnici HEP je ostao otprilike u gabaritima koje je zacrtala Županija: za škole to iznosi oko pet milijuna, a za upravu oko 400.000 kuna.


Tagovi: BOLNICA CIJENA ELEKTRIčNA ENERGIJA HEP NATJEčAJ STRUJA žUPANIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO