HDZ-ovu ravnatelju godina zatvora za smrt biciklista i odlazak s mjesta nesreće

Objavljeno, 27. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: ŽUPANIJA / Bruno Perkec, šef virovitičkog ŽUC-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Šef Županijske uprave za ceste Bruno Perkec (48) na ponovljenom je suđenju proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora.

On je službenim automobilom kod Virovitice usmrtio biciklista Damira Jurišića (48) te se udaljio s mjesta nesreće. Cijelo je vrijeme tvrdio da je udario u divljač, odnosno jelena. Kako je doznao portal 24 sata, Perkec je osuđen u četvrtak na virovitičkom sudu.

Jurišić je smrtno stradao još početkom rujna 2017. godine oko 20.15 sati, a na prvom suđenju na Općinskom sudu u Virovitici Perkec je bio oslobođen. Na drugom suđenju proglašen krivim, ali žalio se na presudu pa je poništena.

Damir Jurišić - biciklista usmrtio je šef ŽUC-a u Virovitici
Damir Jurišić / Foto: Screenshot / Provjereno Nove TV

Treći put opet je osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora. No, najavio je žalbu i na tu presudu. Inače, Bruno Perkec kadar je virovitičkog HDZ-a. U nekoliko je navrata bio vijećnik gradskog Mjesnog odbora Stjepana Radića, a dugogodišnji je ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Nekoliko stotina metara od Jurišićeve kuće na njega je s leđa naletio Perkec. Podigao ga je na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom ga odbacio u jarak. Perkec je kobnog dana nakon domjenka u tvrtki, na kojem je pio pivo, sjeo u službenu škodu octaviju sa suradnicom i otišao u pub u Virovitici.

Nakon toga, Perkec je automobilom udario u biciklista i otišao s mjesta nesreće. Alkotestiran je tek drugi dan i tada nije bio pod utjecajem alkohola. Jurišića su navečer tražili supruga i dvije kćeri te rodbina i prijatelji. Njegovo tijelo pronađeno je idućeg prijepodneva oko 10 sati.


Tagovi: BRUNO PERKEC POGINUO BICIKLIST PRESUDA PROMETNA VIROVITICA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO