PROZVALI KALNIČKOG POGLAVICU

HDZ oglasio se o prosvjedu ispred Podravke. Napali su SDP i bivšu Mršićevu upravu

Objavljeno, 07. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: HDZ (Darko Sobota, šef županijskog HDZ-a)
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijski HDZ priopćenjem je danas reagirao na jučerašnji prosvjed kojeg je podravsko-prigorski SDP organizirao ispred Podravke zbog najave zatvaranja pogona pekmezare.

“Nema potrebe da kalnički poglavica Mladen Kešer sa svojim pulenima s Kalnika dolazi u Koprivnicu braniti interes ovoga kraja i Podravke.

Unutarstranački sukob Kešera i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića bespotrebno se prelama na leđima zaposlenika Podravke i baca sjenu na rekordne poslovne rezultate koje Grupa Podravka nastavlja ostvarivati i u prva tri mjeseca 2019. godine.

Lokalni čelnici SDP-a, dok je ista ta stranka na čelu Podravke imala svog čovjeka, nisu se bunili prilikom zatvaranja klaonice u Danici niti pekare, kao ni u slučaju prodaje Studenca, što je za izravnu posljedicu imalo zatvaranje 1500 radnih mjesta. Također, nisu se bunili niti prilikom ulaganja i otvaranja novih tržišta – Afrika, MENA (Bliski istok i Sjeverna Afrika) te Kina koja su kontinuirano od 2015. odstupala od planova.

Danas koprivnička Podravka zapošljava 200 radnika više nego početkom 2017. godine, a najavljena su i nova zapošljavanja te viša materijalnih prava zaposlenika. Dobri pozitivni rezultati iz 2018. nastavljeni su i u prva tri mjeseca ove godine. Dobit prvog kvartala iznosi 80,1 milijun kuna i dosegla je najvišu razinu u povijesti, dok je prošle godine u istom razdoblju ostvareno 69,8 milijuna kuna što predstavlja rast od gotovo 15 posto.

Županijski HDZ poziva gradonačelnika Koprivnice da razmisli i promijeni odluke koje opterećuju razvoj gospodarstva i poduzetništva, vidljive na primjeru Podravke, koja od početka 2019. na konto komunalne naknade ima trošak na godišnjoj razini za gotovo dva milijuna kuna.

Takvo nerazumijevanje dovodi do toga da poduzetnici odabiru jedinice lokalne samouprave koje imaju više razumijevanja i ne treba na taj način „poticati“ odlazak poduzetnika iz Koprivnice”, piše u HDZ-ovu priopćenju.


Tagovi: HDZ PODRAVKA PRIOPCENJE PROSVJED

NEDAVNO OBJAVLJENO