OBITELJSKO NASILJE

Haški svjedok završio u zatvoru: Supruga me uvalila lažima

Objavljeno, 01. prosinca 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Zlatko (57) zadržan je osam dana u zatvoru zbog obiteljskog nasilja, a prošli tjedan osuđen je na 2400 kuna kazne koju ne mora platiti upravo zbog vremena provedenog iza rešetaka.

Za nasilje u obitelji prijavljena je i njegova supruga LJiljana (48), ali ona je oslobođena optužaba jer nije bilo dovoljno dokaza da je se osudi.

Sve se dogodilo u lipnju oko 14.15 sati u obiteljskoj kući blizu Varaždina. Prema presudi, Zlatko je vikao ženi da je kurva, naguravali su se, a u jednom trenutku odgurnuo je i kćerku (19), nakon čega mu je supruga prišla s leđa i snažno ga ogrebla po licu.

Zlatko se branio kako mu je supruga tog dana rekla da je našla drugoga i da je on za ludnicu. Htio joj je uzeti mobitel jer se dopisivala s nekim, a ona ga ogrebla i udarila nogom u međunožje. Kći ga je, veli, ugrizla za ruku.

Supruga je opovrgnula njegove riječi rekavši kako joj je uzeo mobitel i nije ga htio vratiti, zbog čega je nastala cijela gužva.

Htio uzeti mobitel

“Čula sam svađu u kuhinji, a otac me pozvao da dođem da mi majka kaže kakva je. Otac je htio uzeti od majke mobitel, a cijelo vrijeme joj je govorio da je kurva. Ona mu ga nije htjela dati, pa smo se naguravali i onda smo otišle svaka u svoju sobu, a ja sam imala mamin mobitel. No, došao je otac i htio ga uzeti, a mama je skočila njemu s leđa i ogrebla ga po licu”, svjedočila je njihova kći.

Nakon izlaska iz zatvora službeno su se rastali. Za prošlotjedno ročište Zlatko je dostavio pisanu obranu u kojoj je naveo kako je ni kriv ni dužan završio iza rešetaka. Kaže kako ga je supruga lažima strpala u zatvor, a on je iz svega izašao sav krvav, jer je bila i ostala u vezi s Bojanom.

“Bavi se švercom ecstasyja i duhana s tim Bojanom. Časno sam svjedočio u Haagu i laži i kriminal ne volim. Ne pijem, nasilnik nisam bio. Ljiljana vješto laže sudu, manipulira kao žrtva, a prije mene imala je četiri izvanbračne zajednice, devet abortusa“, požalio se Zlatko, ali nije mu pomoglo.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu proglasio ga je krivim u žurnom postupku, a njegovu suprugu Ljiljanu je oslobodio. No, ne mora ništa platiti jer mu je kaznu u cijelosti ‘pojelo’ vrijeme provedeno u zatvoru.


Tagovi: HAšKI SVJEDOK NASILJE ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO