IMALI SU POSREDNIKA

Hangar je tablete Noa opet pokušao prodati školama, ovaj put im nije uspjelo

Objavljeno, 22. rujna 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA (novi maloprodajni centar Megastore u Koprivnici)
AUTOR
Redakcijski tekst

Posrnula koprivnička IT tvrtka Hangar 18 poznata po pametnim mobitelima marke Noa nije uspjela plasirati svoje tablete u škole na natječaju Ministarstva obrazovanja.

Hangar se, doduše, nije niti javio na taj natječaj, ali zato se javilo povezano poduzeće Smartphone i tablet servis (STS) iz Glogovca kod Koprivnice. Iza tog poduzeća stoji Stjepan Vanđija, a zadnjih tjedana neslužbeno se govorilo kako bi preko njega Hangar mogao opet pobijediti na natječaju za tablete.

No, iz izvora bliskih Hangaru doznali smo protekli tjedan kako je njihova ponuda na koncu odbijena, i to upravo zbog povezanosti dvije tvrtke.

Prema podacima Trgovačkog suda koji je pokrenuo predstečajni postupak u Hangaru, najveće ulaganje te tvrtke bilo je upravo u poduzeće STS – čak 21 milijun kuna.

Dug je 170 milijuna

Inače, STS lani je ostvario strelovit rast zbog poslovne povezanosti s Hangarom. Prihodi su iznosili oko 17 milijuna kuna i bili su pet puta veći nego preklani. Dobit je istodobno bila 700.000 kuna, što je gotovo triput više.

Vanđijino poduzeće u Glogovcu u općini Koprivnički Bregi ima oko 30 zaposlenih, a glavna mu je djelatnost popravak informatičke opreme.

Hangar ovog časa, kako je objavio Trgovački sud, duguje oko 170 milijuna kuna. S druge strane, imovina mu se procjenjuje na tek 40 milijuna kuna.

Većina dugova odnosi se na banke koje su Hangaru davale kratkoročne i dugoročne kredite i pozajmice. Najviše su izložene Zagrebačka i Addiko banka – otprilike po 35 milijuna kuna.


Tagovi: HANGAR SKOLA STJEPAN VANđIJA TABLETI

NEDAVNO OBJAVLJENO